NA DOSLECH ČERVEN/ ČERVENEC

NEWSLETTER O NOVINKÁCH

Přečtěte si aktuální dvojčíslo našeho magazínu NA DOSLECH a poznejte více z červnově -červencové produkce vydavatelství Supraphon. Novinky, rozhovory i reportáže pěkně pohromadě právě zde!

Na titulní straně je legenda české popmusic a country hudby Naďa Urbánková, která právě slaví neuvěřitelné osmdesátiny. Supraphon jí vydává 3CD Zlatá kolekce, která je bilančním ohlédnutím za její bohatou hudební kariérou. Další událostí letošního léta jsou osmdesátiny jedinečného Karla Gotta. Hned dva CD komplety mu v červnu vyšly u Supraphonu. Poprvé mapují jeho rozsáhlou singlovou diskografii. Mezi hudebními skvosty se ocitá i první album skupiny Nerez nazvané Masopust, které právě vyšlo v jubilejní reediční edici CD + vinyl.

Knihu Život v rytmu swingu poutavým způsobem načetl herec Igor Orozovič, který si Traxlera zahrál na scéně Národního divadla v představení V rytmu swingu buší srdce mé, jejž napsal Ondřej Havelka. Audiokniha Supraphonu je doplněna speciálním albem dobových nahrávek písní Jiřího Traxlera v podání hudebních hvězd 30. a 40. let. Audiokniha získala velice pochvalné recenze v Lidových novinách i na webu věnujícímu se audioknihám Naposlech.cz.

Aktuální newsletter NA DOSLECH se ohlíží za letošním veletrhem Svět knihy, kde Supraphon pokřtil audioknihy Strážce nádrže Zdeňka Svěráka a Pohádkovník s Aňou Geislerovou, Václavem Jílkem a Jiřím Suchým z Tábora. Událostí bylo předání Zlaté desky Supraphonu Anetě Langerové a Barboře Hrzánové za audioknihu Pane Bůh, tady Anna. Zajímavý je také rozhovor s Ludmilou Zemanovou, dcerou režiséra Karla Zemana, který byl tvůrcem legendárního filmu Cesta do pravěku. Tento filmový příběh nyní v audioknize skvěle převyprávěl Oldřich Kaiser. V rámci titulů určených dětem píšeme o TvMiniUni, které se dostalo do filmu Zloděj otázek. Připomeňte si tři alba TvMiniUni, která jsou plná nápaditých písniček. Pořad děti znají díky televiznímu pořadu ČT :D.

Na závěr našeho bulletinu našla svůj prostor klasická hudba. Svá nová alba zde představuje pěvec Jozef Benci a Stamicovo kvarteto.
To všechno a ještě mnohem více je vám teď doslova NA DOSLECH!

To všechno a ještě mnohem více je vám teď doslova NA DOSLECH!

OBSAH:

NAĎA URBÁNKOVÁ – Zlatá kolekce
KAREL GOTT – Singly a Hity
NEREZ – Masopust
OHLÉDNUTÍ ZA SVĚTEM KNIHY 2019
LUDMILA ZEMANOVÁ – Cesta do pravěku
IGOR OROZOVIČ – Život v rytmu swingu Jiřího Traxlera
BARBORA POLÁKOVÁ – TvMiniUni ve filmu
JOZEF BENCI – Ruské romance
STAMICOVO KVARTETO – Kvartety Karla Kovařovice

NA DOSLECH – AKTUÁLNÍ ČÍSLO – stahujte zde:
https://www.supraphon.cz/…-cerven-2019?…

NA DOSLECH – ARCHIV– naleznete zde:
https://www.supraphon.cz/…y/na-doslech