VESNA

NOVÝ SINGL

Koupit album
Katalogové číslo: VD 0026-2

Dívčí kapela Vesna v čele se zpěvačkou a textařkou Patricií Fuxovou vydává singl Bílá laň. Ke spolupráci tentokrát přizvala známou zpěvačku Věru Martinovou. Klip se natáčel v polorozpadlém zámku v Uherčicích a o vizuál se postarali Czech Vibes.

Vesna má za sebou úspěšný rok. První vydanou desku, nominaci na objev roku a předskakování na koncertě Aurory. Teď vydává Bílou laň jako důkaz, že nehodlá usnout na vavřínech.

„Vesnu sleduju od úplných začátků,“ říká Věra Martinová. „Baví mě sledovat, jak holky rostou.“ Známá zpěvačka si s Vesnou zazpívala poprvé na slavnostním křtu Vesna show v Obecním domě a když ji kapela oslovila k duetu, bez zaváhaní souhlasila. „Píseň mě nadchla od první chvíle, kdy jsem ji slyšela,“ dodává Věra.

Příběh pojednává o lani, která se zamiluje do člověka a bere na sebe lidskou podobu. Její oběť ale není zadarmo a ona zapomene, že tím přichází o to nejcennější, co má. „Během natáčení mi několikrát vhrkly do očí slzy. Přemýšlela jsem nad všemi z nás, kteří se snažili ve svém životě zalíbit ostatním,“ popisuje frontmanka Patricie. Snahu zalíbit se prožila při natáčení i samotná kapela. Klip se totiž točil nadvakrát. „Poprvé jsme natáčely v obrovském bílém studiu. Nebylo to ono. Chtěly jsme být takové jako ostatní, ale zjistily jsme, že to ztratilo kouzlo a že musíme zůstat své,“ popisuje houslistka Bára Šůstková.

Klip je výpovědí mladé dívky a zralé ženy, objevuje se v něm plno symbolů a touha po opravdovosti. „Vážím si toho, že mohlo vzniknout krásné spojení mezi námi a Věrou Martinovou. Symbolické propojení světů dvou různých generací, které ač tolik odlišné, přeci spolu v mnohém souzní,“ popisuje Bára, která výsledný klip režírovala.

YT: https://youtu.be/Tj8vnbUgcRw

Vesna klipem napovídá, že pro ni začíná nová kapitola. Do tvorby se promítla větší lehkost a z folklóru zůstal spíš folk. Kapela také shodila masky bohyní. „V nové tvorbě jsme více za sebe. Už si nechceme hrát na dokonalé ženy. Máme své pochybnosti, ale i přání, která v nás hoří.“

Připojené video