NELLY

NOVÝ KLIP PLOUT

Koupit album
Katalogové číslo: VT 0041-2

V letošním roce vstupuje mladá herečka a zpěvačka Nelly do maturitního ročníku, a přesto ji čeká perný umělecký podzim. Krom koncertně nabitého programu vyrazí i na sedm speciálních koncertů s Ewou Farnou, účinkuje v muzikálu Kvítek Mandragory a pravidelně vystupuje v představení Trapas nepřežiju. Nyní přichází s novým singlem Plout, který svým rychlejším tanečním tempem, moderním popovým zvukem a precizní produkcí předznamenává zpěvačce slibnou hudební dráhu. Skladba vznikla v producentské dílně Marcela Procházky, známého pod pseudonymem Marcell.

Videoklip k singlu Plout režíroval Vojtěch Buchta (tvůrce klipů Charlie Straight, Majk Spirit a dalších) a jeho záměrem bylo vyjádřit text písně jednoduchou hereckou akcí na hranici pantomimy a výrazového tance.

„Chtěl jsem to celé nechat zejména na Nelly a jejích hereckých schopnostech a komediálním talentu. K tomu jsem vytvořil minimalistické kulisy, kde rekvizity abstrahovaly do květin. Květina dokáže vyjádřit neuvěřitelné množství významů: hravost, něhu, strach, nezájem, odtažitost… i touhu k někomu patřit nebo touhu po nezávislosti,“ vysvětluje režisér Vojtěch Buchta.

Nelly, vlastním jménem Nelly Řehořová, je nová výrazná tvář a hlas české hudební scény. Na podzim loňského roku vydala u Supraphonu své debutové EP V okamžiku, ke kterému vznikl i působivý videoklip Život je v okamžiku. Album pěti písní talentované herečky a zpěvačky předznamenal první úspěšný singl Nad hladinou. Na celkovém výsledku se podíleli progresivní mladí autoři a producenti, jako je například zpěvák a producent Marcell, studio Creative Music House, písničkář a zpěvák Matěj Burda nebo Johny Machette.

„Když mám říct, na co jsem zrovna teď pyšná, je to právě písnička Plout. Pracovala jsem na ní opět s Marcellem, který napsal text i hudbu a nahrávku produkoval. Myslím, že je to zatím moje nejlepší písnička. Mám na ni skvělé ohlasy, tak doufám, že se bude líbit i fanouškům,“ dodává ke vzniku nového singlu Nelly.

Mladá zpěvačka si plní své sny nejen v nahrávacím studiu, ale i na jevišti a před kamerou. Bezprostřední půvabná tmavovláska zaujala ve filmech Strašidla, Špunti na vodě, Andílci za školou, v seriálu Přijela pouť či v muzikálech Muž se železnou maskou nebo Kocour v botách. V letošním roce si užila společné koncerty s Michalem Hrůzou a mnoho letních festivalů.

Připojené video