JIŘÍ KORN SLAVÍ JUBILEUM

KONCERTEM A SPECIÁLNÍM ALBEM

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6568-2

Jiří Korn se sice stal sedmdesátníkem, ale jeho vitalita, repertoár či kostýmy svědčí o tom, že stále sleduje moderní i módní směry. Činil tak ostatně vždycky, a tím býval o krok před domácí popovou konkurencí. Jeho muzika dostávala ozdobu stepováním, vytvářením moderně tanečních skupin i hledáním netradičních aranží. Bratři Cabanové mu pro koncert, který chystá Ságl Production na 25. září 2019 do O2 arény Praha, připravili show. Jiří Korn si pro ni vybral muziku, z níž se podstatná část objeví na narozeninové kompilaci, kterou na CD i v digitálních formátech vydá Supraphon již 20. září.

Album Jiří Korn – To nejlepší 1971–2019 obsahuje od průlomové Svobodovy good-timové Yvetty z roku 1971 až po letošní dance remix písně Té, co snídá v provedení DJ Nea. Jde o album plné nepochybných hitů, stejně nepochybně se často vymykajících dobovým standardům. Mnohé z toho v sobě nese taneční rytmus, funkční i po mnoha letech. Jiří Korn v tom byl úspěšným hledačem. To i po letech dosvědčuje třeba účinné překvapení z Kocábových songů Nejdřív je trénink a Karel nese asi čaj, ze Soukupovy Miss Moskva nebo z Neova My virtuálové. „Byly písně povedené i méně povedené. Dá se říci, že čas prověří životnost takových pokusů. Já měl i písně oblíbené, ale ty u posluchačů mnohdy nezabraly. Výjimkou je snad Ještě tě mám plnou náruč,“ odpověděl Jiří Korn na otázku, kterou píseň ze svého repertoáru má nejraději.

Znamenitou vokální ozdobou narozeninového alba Jiří Korn – To nejlepší 1971–2019 jsou pak dvě nahrávky s vokální formací 4TET, dalším z Kornových stylových překvapení. Výroční koncert v O2 aréně bude logicky obsahovat násobně víc písničkových lahůdek, ale jako sumář toho nejlepšího album slouží výborně. Nahrávky prošly novým remasteringem a vizuál výpravného bookletu CD je příhodně ve stylu koncertu v O2 aréně.

Připojené video