NA DOSLECH ŘÍJEN

NEWSLETTER O NOVINKÁCH

Přečtěte si aktuální vydání našeho magazínu NA DOSLECH a poznejte více z říjnové produkce vydavatelství Supraphon. Novinky, rozhovory i reportáže pěkně pohromadě právě zde!

Na titulní straně je písničkářka Radůza, která ozdobí letošní vánoční nabídku autorskou hudební pohádkou Uhlíř, princ a drak. Do nahrávacího studia přizvala herce z Národního divadla: Annu Fialovou, Lucii Polišenskou, Radúze Máchu, Igora Orozoviče a Jiřího Suchého z Tábora. Originalita a poetičnost příběhu a písní potěší nejen děti, ale i ty dospělé, kteří mají tvorbu Radůzy rádi.

V aktuálním NA DOSLECH se také dočtete, že po více než třech letech od vydání alba Hana se Lucie Bílá vrátila do bratislavského studia Littlebeat, aby zde natočila své nové studiové album Ta o mně. Vybíralo se z více než čtyřiceti původních písní, z nichž následně producenti s Lucií připravili třiadvacet demonahrávek, ze kterých se nakonec na album dostalo třináct nejlepších. Dbalo se nejenom na hudební složku, ale zcela zásadně i na jednotlivé texty. Leitmotivem je láska ve všech možných podobách a radost ze života.

V newsletteru si můžete také přečíst o svěžím debutu písničkáře Michala Horáka. Michalovo cédéčko oplývá svérázným humorem, který si už jeho publikum oblíbilo i díky osobitým videoklipům. Dále píšeme o živáku rock-popového barda Luboše Pospíšila LIVE!!! OSTRAVA; oslavě 50let od vydání alba Pták Rosomák legendární skupiny Olympic a zajímavém crossoverové desce oblíbené pěvkyně Dagmar Peckové a renomovaného skladatele scénické hudby Darka Krále.

Mluvené slovo v říjnu reprezentují tři audioknihy: Neboj se vrátit domů Marie Svatošové a dětem určený Spejbl a Hurvínek s titulem Taťuldo, zhasni! a příběh Kryštof a myš, který načetl báječně zábavný Jiří Lábus. Nabídce klasické hudby dominuje světově proslulý Pavel Haas Quartet a také ceněný soubor Czech Ensemble Baroque. Závěr říjnového čísla patří rozhovoru se souborem Belfiato Quintet, který v oblasti klasiky získává stále více nadšených fanoušků…. To všechno a ještě mnohem více je vám teď doslova NA DOSLECH!

OBSAH:

RADŮZA – Uhlíř, princ a drak/ pohádka plná písniček
LUCIE BÍLÁ – Ta o mně
MICHAL HORÁK – Michalovo cédéčko
LUBOŠ POSPÍŠIL & 5P – LIVE!!! Ostrava
OLYMPIC – Pták Rosomák
DAGMAR PECKOVÁ / DAREK KRÁL – The Magical Gallery
MARIE SVATOŠOVÁ / ALEŠ PELÁN – Neboj se vrátit domů
DIVADLO S+H – Taťuldo, zhasni!
JIŘÍ LÁBUS – Kryštof a myš
PAVEL HAAS QUARTET – Šostakovič
CZECH ENSEMBLE BAROQUE – F. X. Richter
BELFIATO QUINTET – Antonín Rejcha

NA DOSLECH – AKTUÁLNÍ ČÍSLO – stahujte zde:
https://www.supraphon.cz/…h-rijen-2019?…

NA DOSLECH – ARCHIV – naleznete zde:
https://www.supraphon.cz/…y/na-doslech