ZBIGNIEW CZENDLIK

AUDIOKNIHA POSTEL, HOSPODA, KOSTEL

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6493-2

V audioknižní podobě vychází jeden z nejprodávanějších titulů posledních let. Jeho knižní verze získala literární cenu „Magnesia Litera“ a ocenění „Český Bestseller“ a prodalo se jí více než 80.000 výtisků. Je jím rozhovor jedinečného římskokatolického kněze Zbigniewa Czendlika s producentkou a spisovatelkou Markétou Zahradníkovou. Audioknihu načetli herci František Kreuzmann a Dominika Býmová. Úvod namluvil dokonce sám Zbigniew.

Není kněz jako kněz a Zbigniew Czendlik je toho skvělým důkazem. Audiokniha je pohledem do jeho soukromí i do jeho hlavy. Miluje ženy, rád si pochutná na dobré whisky, v hospodě je jako doma. Co má napsáno na dveřích ložnice? Proč se mu nelíbilo ve Vatikánu? Jak zvládá celibát? K čemu by vedl své děti a co je v životě nejdůležitější?

Názory Zbigniewa Czendlika na život, důležité světské i církevní věci, na Boha samotného i na lidskou víru jsou zajímavé, poučné a místy velmi překvapující. Vyprávění formou rozhovoru o práci faráře, víře v Boha, o postavení současné církve v ČR, o protestantech, svobodě, dobru a zlu, stáří či výchově dětí je prokládáno různými životními příběhy. Nahlédnete do soukromí jednoho pozoruhodného muže a zjistíte, jak vnímá mezilidské vztahy, život i Boha. Není vyloučeno, že vás zbaví některých předsudků a zkreslených představ, proto ji posloucháte pouze na vlastní nebezpečí.

„Vážené a milé posluchačky a posluchači, vítám Vás u poslechu audioknihy Postel, hospoda, kostel. Jsem rád, že se naše vyprávění touto cestou dostalo až k Vám. Ovšem načíst tak dlouhý text jsme si netroufli, a proto se úkolu ujali profesionální herci. Věřím, že Vás náš rozhovor potěší a snad i pobaví. Přeji Vám příjemný poslech,“ říká v úvodu audioknihy Zbigniew Czendlik.

Markéta Zahradníková je úspěšná žena v mnoha oblastech. Jako výkonná producentka má na kontě dva celovečerní snímky. Je autorkou několika úspěšných reklamních kampaní. Řadu let vedla kreativní a produkční divize největší domácí mediální skupiny Médea. Má tedy ve zvyku klást neodbytné otázky, což zužitkovala při psaní knižního rozhovoru se Zbigniewem Czendlikem. Kniha získala literární cenu „Magnesia Litera“ a ocenění „Český Bestseller“, prodalo se již více než 80.000 výtisků.

Své hlasy propůjčili herci František Kreuzmann a Dominika Býmová. Audioknihu vydává Supraphon digitálně i na CD. Celková stopáž nahrávky je více než devět a půl hodiny.

Slavností křest audioknihy se uskuteční v pražské prodejně Supraphon Musicpoint na Jungmannově náměstí 17 ve čtvrtek 14. listopadu od 17:00 za účasti všech tvůrců.

Připojené video