MARTA KUBIŠOVÁ

NOVÉ CD a LP

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6584-1

Třicáté výročí začátku cesty ke svobodě a demokracii slaví Marta Kubišová výjimečným listopadovým koncertem v pražské Lucerně, který se koná tuto sobotu, a také unikátní kompilací.

Souhrn zpěvaččiny mimořádné umělecké tvorby vychází na CD a poprvé i na LP. Obsahuje singly ze šedesátých let, ukázky z alba Songy a balady, nejlepší nahrávky z období po roce 1989 a nakonec letošní nově natočenou a nazpívanou Modlitbu pro Martu.

Písničky s posvěcením Marty vybral klavírista, skladatel a kapelník Petr Malásek, dlouholetý spolupracovník a znalec jejího repertoáru. Stojí také za letošní studiovou verzí Modlitby, kterou zaranžoval a nahrál s velkým orchestrem. Vznikla tak unikátní nahrávka po více než padesáti letech.

„Modlitbu jsme točili někdy kolem třiadvacátého srpna. Jak mi bylo, nelze ani vyprávět. Sama píseň, komponovaná už dávno pro Rudolfa, mi báječně sedla. K tomu ty okolnosti. Myslela jsem, že se snad zřítil svět. Na ulici jsem ale viděla naše statečné lidi, slyšela rozhlas, cítila ten nerudovský kvádr, a jen jsem si říkala, že musím být z křemene,“ vzpomíná na první nahrávku Modlitby Marta.

Poselství, chcete-li depeše, tohoto výběrového alba je o zásadní umělecké i lidské jedinečnosti Marty Kubišové, podpořené řadou písní se společenským přesahem. Ač jí leckdy nelítostné životní zákruty vzaly téměř dvacet let skvěle rozjeté kariéry, přece je její důležitost v historii české populární hudby nepochybná. Album Depeše je to ho jasným důkazem.

„Výtečný písňový obsah, nový zvukový remastering, fotografie Otty Dlaboly a grafika Luďka Kubíka vytváří z tohoto téměř dvacetipoložkového CD a stylově vyhlížejícího LP poctu velké zpěvačce i připomínku přelomové doby před třiceti lety. Dokonalá depeše i pro rok 2019!,“ poznamenává šéfproducent Supraphonu Karel Deniš.

TRACKLIST:
CD
LOUDÁ SE PŮLMĚSÍC / S NEBÝVALOU OCHOTOU / CESTA / LAMPA / RING-O-DING / MAGDALENA / JESSE, POJĎ SPÁT / A TO MĚ TRÁPÍ / NEPIŠ DÁL / MODLITBA PRO MARTU / NECHTE ZVONY ZNÍT / DEPEŠE / DOBRODRUŽSTVÍ S BOHEM PANEM / JÁ DOVEDU LHÁT / NECHCI BÝT TA DRUHÁ / HEJ, JUDE / MAMÁ / CESTA TVÁ MÁ BÝT TVŮJ CÍL / MODLITBA PRO MARTU 2019

LP
STRANA A
LOUDÁ SE PŮLMĚSÍC / S NEBÝVALOU OCHOTOU / LAMPA / MAGDALENA / A TO MĚ TRÁPÍ / NEPIŠ DÁL / MODLITBA PRO MARTU
STRANA B
NECHTE ZVONY ZNÍT / DEPEŠE/HEJ, JUDE/MAMÁ / CESTA TVÁ MÁ BÝT TVŮJ CÍL / MODLITBA PRO MARTU 2019

Připojené video