MICHAL DLOUHÝ

NÁVRAT MALÉHO PRINCE

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6470-2

Původní česká dramatizace Nový návrat malého prince vychází jako audiokniha. Ve volném pokračování Malého prince od Antoine de Saint-Exupéryho účinkují Michal Dlouhý, Jan Kanyza, Jiří Lábus, Miroslav Táborský a Matěj Havelka.

Knižní titul, který je volným pokračováním jednoho z nejkrásnějších příběhů světové literatury – Malého prince od Antoine de Saint-Exupéryho, napsali Martin Ondřej a Richard Bergman. Druhý jmenovaný se ujal i režie zvukové dramatizace. Jedná se o další osudový příběh pilota, který se díky magické záři smějící se hvězdy třpytící se na hladině moře opět setká s malým princem. Pilot se ocitá ve zcela jiném světě, kde přestaly platit veškeré fyzikální zákony. Právě tam začíná jeho cesta za snem plná nadějí, ale také strachu a nejistoty.

Richard Bergman v roce 2017 realizoval jako autor a režisér původní českou dramatizaci Malého prince a toto téma je mu mimořádně blízké. I tentokrát zvolil pro audioknihu podobu „pohádkové“ dramatizace, která je svým rozsahem i formou přístupná širokému okruhu posluchačů včetně dětí. Autorem instrumentální hudby je Michal David.

„Příběh fiktivně navazuje na Exupéryho opětné setkání s malým princem. Popisuje část jeho života, jeho cestu k Božímu světlu, ke hvězdě, kterou hledá. Přitom poznává planety, o kterých mu malý princ vyprávěl. A také ty, které ho dovedou na Písečnou planetu, kde se oba setkají,“ říká Richard Bergman. „Jsem nesmírně nadšený z hereckých výkonů zúčastněných herců. Moje hluboká poklona patří především Michalu Dlouhému, který skvěle ztvárnil postavu Exupéryho i roli vypravěče,“ dodává režisér.

„Malý princ (od Antoina de Saint-Exupéryho) je naše rodinná kultovní bible. Jeho poetika, pravda a čistý pohled na svět, a život v něm, je pohlazení na duši, v dnešním zrychleném světě. Jsem šťastný, že mé dcery našli v jeho příběhu, to, co my, lásku a přímočarou pravdu života. Že jsem měl tu možnost připomenout. To, co je důležité, byl pro mě nádherný dárek od pana autora Richarda Bergmana, a to ještě v den, kdy jsme vzpomínali na mého pilota, který mě, v mém dětství, nakreslil beránka (20.6.2019 – den nahrávání audioknihy),“ říká hlavní interpret audioknihy herec Michal Dlouhý.

Připojené video