LUKÁŠ PAVLÁSEK

VYDÁVÁ AUDIOKNIHU

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6497-2

Do povědomí veřejnosti se Lukáš Pavlásek dostal díky oblíbenému stand-up pořadu Na Stojáka. Před sedmi lety začal s úspěchem knižně vydávat i své autorské texty. Po knížce určené dětem, která obsahovala rozverné nonsensové básničky, napsal knížku Z deníku ajťáka, která je souborem jednotlivých uzavřených příběhů. Setkala se s velkým zájmem, a tak za dva roky na ni navázal druhý díl Ajťák vrací úder. Supraphon nyní ve spolupráci s Lukášem Pavláskem vydává Z deníku ajťáka v podobě audioknihy. Lukáš Pavlásek se interpretačně sice spolupodílel na loni vydané pohádkové audioknize Jana Ondera Kdo zachrání Pižďucha?, ale samostatnou autorskou audioknihu vydává nyní poprvé. Vyjde již 15. listopadu 2019 na CD-MP3 i ve všech digitálních formátech.

Povídky psané deníkovou formou, kdy se každá odehrává v jednom měsíci, mapují dva roky v životě jednoho mladíka zaměstnaného v „ajťárně“ u velké nadnárodní firmy v týmu dvou dalších přátel a spolupracovníků. Kromě blogu, twitteru a profilu na facebooku si píše deník, aby přesně věděl, co každý den v životě dělal, a aby bylo co uložit do kosmické lodi, která jednou poletí s největšími poklady lidského vědění hledat novou planetu k životu.

„Životní náplní protagonisty Z deníku ajťáka je paření her, pití pepsi a sledování kontrolky serverů. Doma dělá to samé, proto je mu jeho práce koníčkem. Zároveň touží po setkání s osudovou ženou,“ uvedla k tématu audioknihy její producentka a režisérka Naďa Dvorská a dodala: „Humor textu i autorova projevu je zábavný a nutně vede minimálně k posluchačovu úsměvu, ne-li velkému smíchu.“ Lukáš Pavlásek k tomu poznamenal: „Odjakživa mám rád humorné deníky, jako třeba Tajný Deník Adriana Molea nebo Mládí v hajzlu – Deník Nicka Twispa a vždycky jsem chtěl něco takového napsat. Ale místo postavy puberťáka jsem shodou okolností stvořil postavu mimózního ajťáka, což je vlastně takový přerostlý puberťák.“

Ačkoli je kniha o ajťákovi, tak IT svět je jen odrazovým můstkem pro humorné situace. Speciální znalosti prostředí nejsou k poslechu audioknihy až tak důležité. Svébytnou atmosféru vyprávění umocňuje i elektronická hudba skupiny U-Prag. Celkový čas audioknihy Lukáš Pavlásek – Z deníku ajťáka je 3 hodiny 36 minut a vychází na značce Supraphon.

Audiokniha: https://lnk.to/…DenikuAjtaka

teaser: https://youtu.be/xfPyMsEAvf4

Připojené video