SALON AUDIOKNIH

KANYZA, HRZÁNOVÁ, PAVLÁSEK…

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6494-2

Supraphon 18. 11. 2019 v Leica Gallery Prague představil novinářům nové audioknihy z podzimní produkce. Slavnostní prezentace příhodně nazvané „SALON AUDIOKNIH“ se účastnil herec Jan Kanyza, jehož nezaměnitelný hlas uslyšíme v Bibli. Nejkrásnějších biblických příbězích, které spolu s ním načetli Hana Maciuchová, Simona Postlerová, Jiří Dvořák a Miroslav Táborský, tak i v Novém návratu malého prince, který napsal Richard Bergman. Ten je i autorem příběhu desetiletého chlapce Kryštofova myš, jenž své štěstí hledá ve světě iluzí a snů. Audioknihu skvěle načetl Jiří Lábus.

Herečka Barbora Hrzánová představila krásnou audioknihu Indiánské pohádky, kterou napsal renomovaný spisovatel Vladimír Hulpach. Přišel i komik Lukáš Pavlásek, jenž si sám napsal vtipnou knížku Z deníku ajťáka, jež se stala jeho vůbec první audioknihou. Přítomné novináře zaujala lékařka a publicistka Marie Svatošová s audio podobou své zajímavé knihy Neboj se vrátit domů. Marie Svatošová v ní zúročila své zkušenosti zakladatelky a vůdčí osobnosti českého hospicového hnutí.

Představeny byly i dvě velké kolekce nahrávek, které se doslova nabízejí jako tip na vánoční dárky. Jan Werich Suma sumárum je souhrnem všech nahrávek z archívu Supraphonu a soukromých sběratelů a i největší werichovci budou překvapeni několika objevenými raritami. Příznivci slavného divadla Semafor pak ocení komplet 9 her z let 1959–64 Zuzana, Jonáš a spol. Na úplné začátky Semaforu přišla zavzpomínat zpěvačka Vlasta Kahovcová, která se v roce 1964 úspěšně účastnila dnes již legendárního konkursu divadla Semafor, který zachytil i do svého dokumentárního filmu Konkurs Miloš Forman.