DAGMAR PECKOVÁ

VE FORU KARLÍN

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6569-2

Přední česká operní pěvkyně Dagmar Pecková, která vystupovala na nejprestižnějších operních i koncertních scénách světa, představí v úterý 7. dubna v multifunkčním komplexu Forum Karlín v Praze své mimořádné nové album The Magical Gallery, k němuž hudbu složil Darek Král. Hosty koncertu budou Epoque Quartet a tenorista Richard Samek.

K poslednímu albu The Magical Gallery, které vydala v říjnu loňského roku, nyní mezzosopranistka Dagmar Pecková a hudební skladatel Darek Král připravují jedinečný koncert „Dagmar Pecková in The Magical Gallery“, který se uskuteční 7. dubna ve Forum Karlín. Nápad na album The Magical Gallery, obsahující skladby inspirované mistrovskými díly světového malířství, nosil skladatel a producent Darek Král v hlavě spoustu let. Postrádal však to hlavní – jedinečný hlas, který by dokázal v nahrávce vykreslit potřebné emoce. I přes zdánlivou protichůdnost mu přišla nejhodnější kombinace operního hlasu a elektronické hudby, a tak oslovil Dagmar Peckovou, která byla celému projektu velmi nakloněna. „S Darkem Králem jsme se poznali v roce 2015 při spolupráci na árii pro divadelní inscenaci v Klicperově divadle v Hradci Králové. Nedlouho poté vznikl nápad na vytvoření netradičního konceptuálního alba. Lákalo mě, že budu mít v repertoáru skladby napsané výhradně pro mě, kdy jako jejich hlavní interpretka jim budu moci vtisknout prvotní a neodvozenou tvář,“ říká o projektu Dagmar Pecková. Vznikly tak skladby, které jsou inspirované obrazy mistrů, jako jsou Degas, Toulouse-Lautrec, Monet, Manet, Modigliani, Klimt, Schiele, Vincent van Gogh či John Singer Sargent. Každá skladba je navíc zpívána v rodném jazyce daného malíře.

Za pomocí moderní audiovizuální techniky se spojí „svět tónů a barev“, operní hlas s elektronickou hudbou, a tak se 7. dubna na jeden večer promění Forum Karlín v magickou galerii.
Jako hosté koncertu se představí Epoque Quartet a ve videoprojekci tenorista Richard Samek.

Vstupenky jsou k dostání v předprodejní síti TicketLive:
https://www.ticketlive.cz/…lin-7-4-2020

Připojené video