AUDIOKNIHY ZDARMA

RADOST Z POSLECHU JIŽ PO TŘETÍ

NA ÚSTECH ROUŠKY, DO UŠÍ (ZDARMA) AUDIOKNIŽNÍ KOUSKY!

Supraphon doporučuje podpořit dobrou náladu poslechem audioknih.
V době vyhlášení nouzového stavu s omezením pohybu obyvatel přichází vydavatelství Supraphon se speciální nabídkou, kterou pod heslem „RADOST Z POSLECHU“ chce přispívat k optimističtější atmosféře v domácích karanténách. Již třetí týden na webu Supraphonline.cz nabízí ke stažení několik audioknih zdarma.

Vybrané nahrávky patří do zlatého fondu Supraphonu a přináší v podání těch nejlepších herců příběhy plné dobrodružství, statečnosti, lásky a naděje, která nikdy neumírá!

V JIŽ TŘETÍ KOLEKCI „RADOSTI Z POSLECHU“ POSLUCHAČI NALEZNOU:

Michal Viewegh: Nápady laskavého čtenáře. V této knize si oblíbený autor zkusil, jak píší autoři Bohumil Hrabal, Milan Kundera, Josef Škvorecký, Zdeněk Svěrák, Ernest Hemingway, Nikos Kazantzakis, Erich Segal a Raymond Moody. Vieweghovi se v úsporných komických povídkách podařilo satirickou zkratkou upozornit na podstatu stylu jednotlivých parodovaných literátů. Navíc je schopný sebeironie, paroduje také sebe samého v poslední povídce, kterou proto sám načetl. Ostatní originálně absurdní minipříběhy interpretuje sečtělý Jiří Lábus.

Jules Verne: Dvacet tisíc mil pod mořem. Děj románu je situován do roku 1866, kdy se v anglických listech začalo psát o neznámém a ohromném mořském netvorovi, který napadá i velké lodě. Výprava, kterou vedl přírodovědec profesor Aronnax, měla dokázat, zda jde o podmořského netvora či ponorku. Profesor Aronnax po nějaké době objeví, že jde skutečně o ponorku. Je zajat i se svými druhy posádkou Nautilla (tak se ponorka jmenuje) a záhadným kapitánem Nemem. Jako jeho zajatci prožívají při podmořské plavbě neuvěřitelné příhody, seznamují se s neznámými tvory a dalšími netušenými krásami a zvláštnostmi mořských hlubin…. V nahrávce účinkují Luděk Munzar, Radoslav Brzobohatý, Otakar Brousek, Miroslav Moravec, František Filipovský a další.

Josef Menzel: Míša Kulička v rodném lese. Půvabné dětské knížky Josefa Menzela (otce filmového režiséra Jiřího Menzela), jejichž hrdiny jsou Míša Kulička, jeho maminka medvědice Barbora a popletený strýček Vasil, mají své malé čtenáře už půlstoletí. K jejich oblibě přispěl nemalou měrou také výtvarník Jiří Trnka, který Menzelovo vyprávění plné pohody a jemného humoru vyzdobil svými ilustracemi. Hlas mu propůjčila herečka Helena Štáchová známá především jako interpretka Máničky v Divadle Spejbla a Hurvínka. Mistrovskou interpretaci vypravěčky „vybarvil“ svou hudbou skladatel Vadim Petrov.

Eva Košlerová: Pohádky o zvířátkách ze ZOO. Autorka pohádek o včelích medvídcích Eva Košlerová napsala již po druhé pohádky o zvířátkách ze zoologické zahrady. Vtip celé nahrávky spočívá v tom, že pohádky o zvířátkách čtou vždy kmotři mláďat z pražské zoo. Kmotry bývají většinou populární herci, takže v našem projektu se objeví patron antilopy Jiří Lábus, čtoucí pohádku o antilopě a pštrosovi, vlčata křtila Zlata Adamovská, proto čte pohádku o vlčkovi, patronem bizona je Jiří Macháček, takže jeho pohádka je o bizonu divokém Billovi a kmotrem lachtanů Petr Vacek (jeho lachtani se v naší pohádce jmenují Julda a Fulda). Sabina Laurinová pak vypráví příběhy o nosálovi, tučňácích, tapírovi a gaviálech. Pohádky doplňují písničky Petra Skoumala o zvířátkách. Slavní kmotři mláďat z pražské zoo vyprávějí o svých kmotřencích trefné a výstižné pohádky, které potěší všechny generace pozorných posluchačů.

Tato akce platí až do odvolání

NASTAV UŠI, STÁHNI ZDARMA A POSLOUCHEJ ČTYŘI SKVĚLÉ AUDIOKNIHY!

ZDE► https://www.supraphonline.cz/…t-z-poslechu