AŤ ŽIJE SPEJBL!

KŘTILI JSME NA FACEBOOKU

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6610-2

Člen Činohry Národního divadla v Praze Igor Orozovič na facebooku v roli kmotra online pokřtil o Velikonoční pondělí 13. 4. 2020 album „Ať žije Spejbl!“ vydané k 100. narozeninám slavné loutky. Vznikla v plzeňské dílně řezbáře Karla Noska, jenž ji vyřezal podle návrhu profesora Josefa Skupy.

Kvůli koronavirové pandemii byl křest původně zrušen, nakonec se uskutečnil prostřednictvím facebooku Supraphonu a Divadla Spejbla a Hurvínka. „Odsunutí křtu mě dost mrzí, protože já jsem ta generace, která na Spejblovi a Hurvínkovi vyrostla,“ uvedl Igor Orozovič, jenž pro tuto příležitost složil a zazpíval písničku „Mám doma tři Spejbly“. Současná ředitelka Divadla S+H Denisa Kirschnerová konstatovala: „Pan Spejbl je dojat a nadšen stejně tak jako my!“

Výběrová nahrávka „Ať žije Spejbl!“ navazuje na alba „Ať žije Mánička!“ z roku 2018 nebo „Ať žije Hurvínek!“ z roku 2016. Spejbl se na CD představí v podání zakladatele divadla Josefa Skupy, jeho žáka Miloše Kirschnera i dalších pokračovatelů Martina Kláska a Ondřeje Lážnovského. Nejmladší interpret Spejbla a Hurvínka Ondřej Lážnovský přidal na album premiérovou nahrávku. Album „Ať žije Spejbl!“ obsahuje také Kirschnerův monolog „O lásce“ z roku 1980, který poprvé vychází na CD v češtině.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?…

Připojené video