AUDIOKNIHY ZDARMA

RADOST Z POSLECHU JIŽ PO ŠESTÉ

NA ÚSTECH ROUŠKY, DO UŠÍ (ZDARMA) AUDIOKNIŽNÍ KOUSKY!

V době vyhlášení nouzového stavu v souvislosti s epidemií koronaviru přichází vydavatelství Supraphon již šestý týden se speciální nabídkou, kterou pod heslem „RADOST Z POSLECHU“ chce přispívat k optimističtější atmosféře. Na webu Supraphonline.cz nabízí ke stažení několik audioknih zdarma. Vybrané nahrávky patří mezi ty nejoblíbenější z posledních let v oblasti mluveného slova a přináší v podání těch nejlepších interpretů příběhy plné dobrodružství, statečnosti, lásky a naděje, která nikdy neumírá!

V JIŽ ŠESTÉ KOLEKCI „RADOSTI Z POSLECHU“ POSLUCHAČI NALEZNOU:

Irena Dousková: HRDÝ BUDŽES

Podle bestselleru Ireny Douskové Hrdý Budžes vzniklo divadelní představení, ve kterém vytvořila herečka Barbora Hrzánová svou životní roli. Získala za ni Cenu Thalie. Záznam četby z této populární knihy je obsahem i této úspěšné audioknihy, která byla již dokonce oceněna Zlatou deskou Supraphonu. Jde o vyprávění desetileté holčičky Helenky, prožívající své dětství na počátku sedmdesátých let na malém městě. Počátky normalizace považuje děvčátko za samozřejmou součást svého života. Popis dobových událostí slovníkem a očima dítěte je současně humorný i přesný v zachycení atmosféry minulých let. Barbora Hrzánová vypráví jakoby ústy malé Helenky příběhy z knihy tak neodolatelně, že na její divadelní vystoupení jsou lístky mnoho let vždy měsíce dopředu vyprodané. Proto jsme zachytili její výkon do této audioknihy, abychom uspokojili všechny ty, kterým se nepodařilo toto divadelní představení Hrdého Budžese navštívit. Audiokniha vznikla v nahrávacím studiu Supraphonu v roce 2004.

Miroslav Skála: SVATEBNÍ CESTA DO JILJÍ

Audioverze humorného románu, podle kterého vznikl i legendární televizní film, zde v neodolatelném podání Tatiany Dykové a Vojtěcha Dyka s původní filmovou hudbou Petra Skoumala. Jde o vtipný a nesmírně poutavý příběh dvou mladých lidí, kteří se náhodně setkají, zamilují se do sebe a podniknou předsvatební cestu po horách i řece do městečka Jiljí, napsal Miroslav Skála v roce 1975. Podle této knihy natočil v roce 1983 režisér Hynek Bočan stejnojmenný televizní film. Hlavními filmovými hrdiny byli tenkrát Libuše Šafránková a Josef Abrhám. Díky skvělé předloze, výborným dialogům ale především díky mimořádným hereckým výkonům, se tento film stal národním pokladem. Nyní se příležitosti převést literární předlohu do zvukové verze chopili jiní dva herečtí partneři – Tatiana a Vojtěch Dykovi. Oba se nesmírně osobitě zmocnili textu. S chutí, humorem a jemnou ironií vyprávějí historii předsvatební cesty přírodovědce a jeho milované empatické dívky. Dvojice zdolává peřeje řeky, bouřku na horách, zmije i řadu dalších překážek stojících jim v cestě do kostelíka v městečku Jiljí, kde se nakonec koná jejich sňatek. Vtip a humor literárního textu, který nemohl být ve filmu zcela využit, se nyní, díky těmto dvěma interpretům, projeví v celé své svrchovanosti.

Petra Neomillnerová: AMÉLIE A TMA

Autorka Petra Neomillnerová je známá svými upírskými romány a novelami patřícími k žánru fantasy. Amélie a tma, která vyšla u nakladatelství Albatros, je její první knihou pro děti, kniha více než neobvyklá, přesvědčivá a čtenářsky úspěšná. Vypráví příběh dvou dvanáctiletých dívek Amélie a Markéty. Jedna z nich, Amélie, je však duch utonulé dívky, která spolu se svou matkou, slavnou operní zpěvačkou, zahynula před 122 lety při velké pražské povodni. Živá Markéta se s mrtvou Amélií seznámí v noci ve Stromovce a uzavře s ní osudové přátelství. V audioknize je příběh vyprávěn střídavě oběma hrdinkami. Amélii načetla Nikola Votočková (známá dabérka filmové upírské ságy Twilight nebo TV seriálu Teorie velkého třesku.), Markétu Vladana Drvotová (TV seriál Cesty domů, Divadlo Radar). Maminky obou dívek představují renomované herečky, které v době nahrávání působily v Městských divadlech pražských: Veronika Gajerová a Lenka Zbranková. Požitek z tajemného příběhu umocňuje originální hudba Daniela Fikejze, dramaticky oddělující svět živých a mrtvých.

Jan Karafiát: BROUČCI

Jednoho ze základních děl české dětské literatury. Pohádkové vyprávění evangelického kněze Jana Karafiáta o Broučkovi, o jeho tatínkovi a mamince, o jeho kamarádce Berušce, o jejím tatínkovi Kmotříčkovi a mamince Kmotřičce, o tetě Janince a dalších broučcích. Naše nahrávka se dá označit za kultovní a dosud nepřekonanou audio podobu. Je to tím, že ji jedinečným způsobem načetl Karel Höger – velký herec s mimořádným citem pro český jazyk. Nahrávka vznikla v roce 1968 a Karlu Högerovi sekundoval Dismanův dětský sbor a také jemné tóny z díla Antonína Dvořáka. Nahrávka získala v roce 2000 in memoriam Platinovou desku Supraphonu a vyšla v novém zremasterovaném zvuku na CD.

NASTAV UŠI, STÁHNI ZDARMA A POSLOUCHEJ ČTYŘI SKVĚLÉ AUDIOKNIHY!

ZDE: https://www.supraphonline.cz/…t-z-poslechu