4 TENOŘI

CHYSTAJÍ ALBUM

Ředitelka vydavatelství Supraphon Iva Milerová a Janis Sidovský za Celebrity Management podepsali smlouvu k vydání prvního alba úspěšného seskupení 4 Tenoři. Vokální formaci tvoří držitelé tří cen Thálie, pop-muzikálová legenda a sólista opery pražského Národního divadla: Marian Vojtko, Pavel Vítek, Jan Kříž a Michal Bragagnolo. Debutové album filmových a muzikálových hitů právě v těchto dnech vzniká v nahrávacím studiu Mercury a k posluchačům by se mělo dostat v polovině září. Připravovaná novinka 4 Tenorů bude obsahovat dvanáct skladeb i jedno velké překvapení v podobě hvězdného hosta. Jejich aktuálně probíhající turné To je ta chvíle čítá na 40 koncertů, včetně již vyprodaných letních open air na zámcích Hrádek u Nechanic (2.7.), Konopiště (11.7.) a Valtice (14.7.). Speciální vánoční gala pak 4 Tenoři chystají na 12. prosince v pražském Foru Karlín.

Marian Vojtko, Pavel Vítek, Jan Kříž a Michal Bragagnolo jako 4 Tenoři poprvé společně zazpívali v říjnu 2017 na koncertu Pocta muzikálům s Českým národním symfonickým orchestrem pod vedením Maestra Marcella Roty. Skladba To je ta chvíle měla ohromný úspěch, dvorní dirigent Andrey Bocelliho je pochválil, a tak se producent Janis Sidovský rozhodl v projektu pokračovat. O rok později, na podzim 2018, natočilo kvarteto píseň Už z hor zní zvon, jejíž videoklip na hradě Karlštejn režíroval Václav Noid Bárta a brzy měl milion zhlédnutí na sociálních sítích. Druhé video Mně sílu dáš (You Raise Me Up) muzikálová čtveřice natočila vloni v Tunisku, opět pod vedením Václava Noida Bárty. Píseň se stala hitem a na základě nadšených ohlasů začali čtyři tenoři společně vystupovat a vyprodávají sály po celé České republice, jejich aktuálně probíhající turné To je ta chvíle čítá na 40 koncertů.

Kdo jsou 4 Tenoři:
Marian Vojtko (tenor): Držitel ceny Thálie, představitel titulních rolí muzikálů Fantom opery, Ples upírů, Dracula, Bídníci, Monte Cristo, Jekyll & Hyde nebo Baron Prášil. Účinkoval také v představeních Muž se železnou maskou, Kleopatra, Tři mušketýři, Čarodějka, Aida nebo Krysař.

Pavel Vítek (barytenor): Vytvořil premiérové role v muzikálech Bídníci, Pomáda, Dracula, Fantom opery, Mamma Mia!, Noc na Karlštejně, Rebelové, Miss Saigon, Cikáni jdou do nebe, Angelika, Tři mušketýři nebo Ples upírů, za který byl nominován na cenu Thálie. Jeho hity si zpívají dvě generace příznivců.

Jan Kříž (tenor): Dvojnásobný držitel ceny Thálie hostoval na německých scénách v hlavní roli muzikálu Plesu upírů. V ČR účinkoval v inscenacích Rocky, Pomáda, Horečka sobotní noci, Noc na Karlštejně, Děti ráje, Zpívání v dešti, Mefisto, Robin Hood, Atlantida nebo Srdcový král.

Michal Bragagnolo (tenor): Sólista Národního divadla v Praze (La Traviata, Romeo a Julie, Z mrtvého domu, Billy Budd) a muzikálových inscenací Fantom opery, Ples upírů, Bídníci nebo Balada pro banditu.

www.4tenori.cz

Připojené video