PODZIMNÍ NOVINKY

AUDIOKNIHY

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6608-2

Supraphon na letošní podzim připravil zásadní audioknihy, které potěší celou rodinu. Legendární rodinný film Jak vytrhnout velrybě stoličku je českou klasikou, která nyní vychází jako audiokniha.

Úsměvný příběh malého chlapce Vaška, který se ze všech sil snaží obstarat si chybějícího tatínka, zná několik generací. Velkou oblibu si získalo nejen televizní, ale i knižní zpracování autorky Marie Poledňákové, které vyšlo v mnoha reedicích. Nyní si posluchači mohou vychutnat toto humorné a laskavé vyprávění i jako audioknihu v podání herečky Simony Postlerové.

„Především chci vyjádřit velký vděk za příležitost, které se mně dostalo, že jsem mohla svým hlasem a svou duší zprostředkovat tento krásný a dojemný příběh. Film si pamatuji z televize z doby jeho prvního uvedení. Tomáš Holý byl pro mě jako zázrak, navíc jsme byli zhruba ve stejném věku. Byl a je to silný film, se skvělými Janičkou Preissovou a Františkem Němcem. V knižní podobě je to více příběh maminky. Při načítání jsem měla před očima jen a jen úžasnou Janu Preissovou, která vdechla na televizní obrazovce té postavě ženskost i maminkovskost zároveň,“ prozrazuje o natáčení herečka Simona Postlerová.

YouTube ukázkahttps://youtu.be/xTNQuVAOEb0

Nesmrtelný příběh o přátelství psa a člověka, to je světový bestseller Lassie se vrací. Kniha o psí věrnosti, která vychází v dalších a dalších reedicích a dojímá již třetí generaci čtenářů a čtenářek, je konečně k dispozici i jako audiokniha. Absolutní klasika pro široké vrstvy posluchačů od dětí po prarodiče. V letošním roce se navíc kniha dočkala i nového filmového zpracování. Audioknihu načetl Norbert Lichý, který je oblíbeným a vyhledávaným interpretem mluveného slova.

YouTube ukázkahttps://youtu.be/SjEVA5F9Z_Q

Posledním rodinným titulem jsou originální nahrávky Františka Nepila z devadesátých let. Unikátní kolekce pěti titulů mluveného slova pro dospělé, doplněná albem pohádek pro vnoučky. Ani čtvrtstoletí, které uplynulo od doby jejich vzniku, neubralo nic z jedinečnosti a nezaměnitelnosti vypravěčského stylu autora. Jméno Františka Nepila je zárukou kvality a jeho literární texty lze považovat za nadčasové. Těší se stálé oblibě čtenářů i posluchačů. Čtyři tituly načetl autor sám a jeho neopakovatelná interpretace je posluchačskou lahůdkou. Komplet obsahuje audioknihy Dobrou a ještě lepší neděli, Dobré a ještě lepší pondělí, Má stoletá láska Sparta, Malý atlas mého srdce (čte František Nepil), Po Praze chodím (čte Petr Nárožný) a Pohádková lampička (vyprávějí Jana Hlaváčová a Luděk Munzar). Více než pět hodin laskavého humoru a skvělé zábavy.

YouTube ukázkahttps://youtu.be/YApMFqgPQog