LORDI

AUDIOKNIHA

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6622-2

Kontroverzní divadelní hra Lordi je naprostý unikát, který vznikl podle korespondence Oscara Wildea a Robbieho Rosse, světovou premiéru měl před patnácti lety v Čechách. Divácky oblíbenou komedii vydává Supraphon jako audioknihu.

V hlavních rolích lordů se představí populární herci Filip Rajmont, Peter Serge Butko a Martin Hofmann. V roli sluhy Arthura Vladimír Polívka a lady Woodravovou ztvárnila Katarína Zatovičová. O režii zvukového záznamu se postaral Daniel Kupšovský. Směs operetních melodií Franze Lehára interpretoval František Kryštof Veselý.

„Před patnácti lety jsme si jako tři přátelé udělali představení – komedii Lordi, abychom měli ,vážný‘ důvod se pravidelně setkávat u něčeho zábavného. Netušili jsme však, jaký to bude mít úspěch ani že to vydrží tolik let,“ prozrazuje počátky hlavní protagonista a režisér Peter Serge Butko.

Audiozáznam divadelní hry Lordi vychází u příležitosti 15. narozenin této velmi úspěšné inscenace, která byla původně přeložená pouze do slovenštiny. Herci se rozhodli hru dále uvádět jen ve slovenštině a nepřekládat ji do češtiny s odůvodněním, že v českém překladu by ztratila jistý šarm. Jde o pikantní salonní komedii o třech lordech, kteří mezi sebou v utajení hrají delikátní hru. Rozdělují si dámy ze svého okolí a za milostné úspěchy či neúspěchy s dámami si nadělují červené a černé body. Avšak jednoho dne jeden z lordů poruší pravidla hry…

„Útok na bránici vedený ve velkém stylu, o tom se nedá psát, to se musí vidět… Vtipné a humorné. Skvělé dialogy a slovní hříčky… Dóóóóbrý! Nářez! Smích v kotrmelcích! Radost! Dívadlo! Ujeté představení, které si i po tolika letech užívají i herci… Tak tohle bylo wau! Čekal jsem crazy zážitek, ale dostal jsem mnohem víc…,“ takto komentují hru diváci, kteří ji zhlédli na jevišti na portálu i-divadlo.cz.

Audio nahrávka hry byla pořízená technologií Binaurální stereo, která evokuje poslech na vlastní uši. Posluchač se při použití běžných stereo sluchátek ocitá ve zvukovém prostoru, který je zvyklý vnímat v reálném životě. Lordi jsou prvním česko-slovenským divadelním představením, které bylo zaznamenáno touto technologií.

Úspěšné divadelní představení s populárními herci je nevhodné pro mládež do 15 let a vychází na CD mp3 i digitálně. Celkový čas je 1 hodina a 57 minut. Společně s audionahrávkou vzniká i stejnojmenný animovaný seriál, který bude publikován na sociálních sítích a webových stránkách Lordů.

Připojené video