JAN SMIGMATOR

ONLINE POKŘTÍ ALBUM

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6589-2

Jan Smigmator vydal v říjnu svoji albovou novinku, kterou nazval Murphyho zákon. Představuje se na ní i jako autor několika textů a po boku skladatele a klavíristy Svatopluka F. Smoly i jako spoluautor hudby u několika písní. Vedle původní tvorby se na desce objevují světové standardy, které pro něj otextovali: Václav Kopta, Josef Nečas a Ester Kočičková. Album Murphyho zákon produkoval multižánrový klavírista, aranžér a producent Jan Steinsdörfer a zahrál si na něm mimo jiné i klavírní virtuos Ivo Kahánek a ve světě nejúspěšnější český jazzman současnosti Ondřej Pivec.

Jan Smigmator vinou druhé vlny pandemie covidu již nestihl v říjnu CD pokřtít. To se však nyní změní! Křest alba Murphyho zákon se uskuteční online ve čtvrtek 10. prosince od 20:00 hodin. Přenášet se bude živě z prostor restaurantu Parnas, který je historicky spojený s legendárním jazzovým klubem šedesátých a sedmdesátých let. Diváci na sociálních sítích Jana Smigmatora a také vydavatelství Supraphon budou moci sledovat několik hudebních vstupů a křest, ke kterému si protagonista pozval jako laskavé kmotry tři generace „žen“ Jiřího Kodeta: Soňu Kodetovou (manželka), Barboru Šporclovou Kodetovou (dcera) a Sophii Šporclovou (vnučka).

Jan Smigmator k tomu uvedl: „Swing je hudba, která přechází z generace na generaci a taky spojuje. Když vidím v publiku celou rodinu, tři generace nadšených posluchačů, je to pro mě vůbec ta největší odměna a známka toho, že to dělám dobře. Právě proto jsem si jako kmotřičky pro své nové album vybral tři generace ,žen‘ Jiřího Kodeta, které swing milují, a navíc mě s nimi pojí i velmi krásné přátelství. S Bárou Kodetovou jsme si před časem dokonce zazpívali a v plánu máme i společné koncerty. Letos nám to před Vánoci bohužel nevyjde, ale já pevně doufám, že příští rok si to v Malostranské besedě při Swingových Vánocích ,na dotek‘ vynahradíme.

Křest alba jsem si původně chtěl moderovat sám, ale nakonec jsem se rozhodl zůstat pouze v roli zpěváka a průvodní slovo přenechat člověku, který muziku mého srdce miluje, má hodně naposloucháno a navíc o ní umí i skvěle hovořit. I když vede magazín Forbes, který je zasvěcen především byznysu, je to hudební fajnšmekr, který u křtu mého alba prostě nesmí chybět. Ostatně má na svědomí i úvodní text v bookletu. Roli moderátora přijal pan Petr Šimůnek.

Ačkoli jsem velkým milovníkem šampaňského, album nepokřtíme bublinkami, ale skvělou Frankovkou z Velkých Bílovic, kterou jsme společně s vinařem Františkem Skoupilem vydali v limitované edici společně s albem.“

www.smigmator.com

Připojené video