NA DOSLECH

NOVINKÁM SUPRAPHONU

Přečtěte si aktuální vydání našeho magazínu NA DOSLECH a poznejte více z aktuální produkce vydavatelství Supraphon. Novinky, ale i rozhovory a reportáže pěkně pohromadě právě zde!

Na titulní straně je zpěvák Jiří Schelinger, který se narodil před sedmdesáti lety – 6. března a tragicky zahynul před čtyřiceti lety 13. dubna. Jeho písničky neztratily posluchače… Stal se legendou! Supraphon potěší všechny jeho fanoušky vydáním slavnostní reedice LP Hrrr na ně…, které nahrál s kapelou Františka Ringo Čecha před pětačtyřiceti lety. V lednovo-únorovém dvojčísle si také můžete přečíst o dalším albu z edice „Line“ – které pod názvem Art Rock Line 1971–1985 mapuje tuzemskou hudební scénu přelomu sedmdesátých a osmdesátých let, která se nesla ve znamení kompozičně a instrumentálně propracovaného rocku. Představujeme rovněž úspěšný objev koronavirové doby, kterým je stále populárnější DJ Roxtar aka Dominik Turza a jeho Adolfeen.

V tomto zimním období Supraphon vydává hned tři zajímavé audioknihy: Korespondenci Boženy Němcové – navazující na televizní minisérii Božena; O koních a jejích lidech, která zahrnuje povídky pěti velkých jmen světové literatury: Twaina, Dickense, Kiplinga, Pirandelliho a Robertse – a také slavné české kriminální příběhy Ivana M. Jedličky Přípitek s vrahem.

V newsletteru nezapomínáme ani na příznivce klasické hudby. Tentokrát píšeme o novém DVD Alfred Brendel – My Musical Life, které obsahuje dokumentární záznamy přednášek a mistrovské lekce tohoto legendárního klavíristy. Závěr tentokrát patří informacím spojeným s podcasty, které Supraphon rozjíždí hned ve dvou řadách.

…To všechno, a ještě mnohem více je vám teď doslova NA DOSLECH!

OBSAH:

JIŘÍ SCHELINGER – dvě kulatá výročí a Hrrr na ně…
ART ROCK LINE 1971–1985 – pokračování úspěšné edice
ADOLFEEN – první album!
BOŽENA – audiokniha s Aňou Geislerovou
PŘÍPITEK S VRAHEM – kriminální příběhy I. M. Jedličky
O KONÍCH – povídky světových autorů
ALFRED BRENDEL – DVD se záznamem přednášek
PODCAST – Supraphon rozjel ve dvou řadách

NA DOSLECH – AKTUÁLNÍ ČÍSLO – stahujte zde:
https://www.supraphon.cz/…slech-i-2021?…

NA DOSLECH – ARCHIV – naleznete zde:
https://www.supraphon.cz/…y/na-doslech