DOLEŽALOVO KVARTETO

PODCAST

Koupit album
Katalogové číslo: SU 4289-2

Teprve z iniciativy Doležalova kvarteta se podařilo vypátrat chybějící hobojový part ke třem ze šesti kvintetů Josefa Myslivečka. Stylově citlivá interpretace členů kvarteta jen podtrhuje význam objevu. Hudební publicista Marek Šulc se v SUPRAPHON VIVACE PODCASTU ptá primária Doležalova kvarteta Václava Dvořáka, jak tyto nahrávky vznikaly.

Skladby Josefa Myslivečka, které jste na album nahráli, jsou natočeny ve světové premiéře. Jak jste jeho nenatočená díla objevili?

Historie tohoto alba začala před pěti lety, kdy jsme se setkali s hobojistkou Michaelou Hrabánkovou a domlouvali jsme se, jaký repertoár bychom mohli společně hrát. U Myslivečkových kvintetů se vědělo, že je zkomponoval, ale nikdo nevěděl, kde se partitury nacházejí. Začali jsme tedy pátrání, na jehož konci bylo objevení tři kvintetů z celkových šesti. Nejprve jsme objevili kompletní partituru bez hobojového partu a poté se nám podařilo v soukromých sbírkách najít opis, který byl kompletní i s partem pro hoboj.

V našem podcastu se dozvíte dále například z čeho objevená díla Doležalovo kvarteto nahrávalo a zda byly partitury už vydány… Že vedle kvintetů jsou na albu i Myslivečkovy smyčcové kvartety… A i ty, že jsou natočené ve světové premiéře.

Mnoho dalších informací již teď ZDE: https://www.supraphonline.cz/…ovo-kvarteto