POVÍDKOVÉ AUDIOKNIHY

NOVINKY

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6624-2

Supraphon odstartoval nový rok další várkou audioknih. Po úspěšné Boženě Němcové pokračuje poutavými příběhy světových autorů s koňskou tematikou a slavnými českými kriminálními příběhy. Vychází Přípitek s vrahem – slavné české kriminální příběhy I. M. Jedličky v podání herce Norberta Lichého a Povídky a příběhy o koních načtené herci Miroslavem Táborským, Simonou Postlerovou a Františkem Kreuzmannem. V obou případech se jedná o povídkové audioknihy, což je výhodou pro ty posluchače, kteří nemají tolik prostoru poslouchat dlouhé romány.

Povídky a příběhy o koních

Vycházejí nejkrásnější povídky a příběhy světové literatury o koních a lidech ve špičkovém hereckém provedení. Literární texty Marka Twaina, Charlese Dickense, Rudyarda Kiplinga, Luigiho Pirandella a Charlese G. D. Robertse spojuje skvělý vypravěčský styl, krásný jazyk a hezký hudební doprovod. Veselým, dramatickým i dojímavým příběhům je vlastní mistrné zachycení lidských i zvířecích postav a dokonalý popis přírody. Interpretace se zhostili oblíbení herci Miroslav Táborský, Simona Postlerová a František Kreuzmann.

„Na koni nás učili jezdit na škole, ale pořádně jsem si zajezdil až při natáčení pohádky Peklo s princeznou, tedy asi třicet let poté. Takže jsem musel trochu trénovat. Pamatuji si ale, že ve škole byla moje první jízda o překonání strachu. Šel jsem do stájí a čekal, co se bude dít. Postavili mě ke starší kobylce jménem Etna. V tu chvíli se mi lehce podlomila kolena. Naštěstí to byla hodná starší dáma a strachu mě rychle zbavila. Dodnes jí v duchu děkuji,“ svěřuje se o svém vztahu ke koním herec Miroslav Táborský.

„Povídky považuji za zajímavý audioknižní žánr a jsem rád, že se jejich vydávání Supraphon systematicky věnuje. Kratší literární texty jsou ideální pro poslech prakticky kdykoliv a kdekoliv a umožňují v rámci jednoho titulu dát dohromady originální sestavu různých autorů a interpretů. Povídkové audioknihy mohou přilákat k poslechu řadu nových zájemců i začínajících posluchačů. Pro Povídky a příběhy o koních jsme vybírali z děl světové literatury prověřených časem. Věřím, že vyprávění o přírodě může být pro řadu z nás v současné době uklidňujícím balzámem pro duši,“ doplňuje producent Supraphonu Alan Piskač.

YT ukázka: https://youtu.be/pQE18nkCt_I

Povídky a příběhy o koních vycházejí digitálně a jako CD-MP3 v celkovém čase dvě hodiny a dvacet sedm minut.

Přípitek s vrahem – slavné české kriminální příběhy

Podle známých kriminálních případů ze sedmdesátých a osmdesátých let, které se odehrály v různých krajích republiky, napsal zkušený autor I. M. Jedlička napínavé povídky, jejichž interpretace se ujal herec Norbert Lichý. Deset detektivních příběhů spojuje zkušený vypravěčský styl a dokonalá znalost policejních postupů. Řada z těchto zločinů kdysi doslova „otřásla“ Československem a pátrání kriminalistů přineslo mnoho šokujících zjištění. Četba Norberta Lichého, oceňovaného audioknižního interpreta, má spád a vtahuje posluchače do děje. Závěrečná povídka „Zločin podle rovnice“ je literárním zpracováním známého případu hrůzného nálezu torza ženského těla ve Vltavě z roku 1951. Okolnosti tohoto případu později inspirovaly i tvůrce epizody „Kvadratura ženy“ ze seriálu Třicet případů majora Zemana.

YT ukázka: https://youtu.be/6UenKXurzh8

Celkový čas audioknihy Přípitek s vrahem – slavné české kriminální příběhy je tři hodiny a dvacet minut. Vychází digitálně a jako CD-MP3.