TOMÁŠ KLUS

LETOS VYDÁ DVĚ ALBA

Tomáš Klus během letošního roku plánuje vydat hned dvě alba. První bude zaměřené politicky a vyjde již velmi brzy a na později chystá ještě osobně laděnou desku.

Politicky motivované album Tomáše Kluse se v narážce na premiérovy facebookové promluvy k voličům bude jmenovat „Čau Česko“ a obsáhne osm skladeb. Na písních Tomáš Klus pracuje s producentem Jiřím Burianem, měly by znít podobně jako podzimní singl „Lockdown“. Na novince by k emocím chtěl Klus dostat i fakta. Ty zajistí investigativní novinář Jaroslav Kmenta z měsíčníku Reportér (autor nejen knih Boss Babiš či Kmotr Mrázek), který ke každé písni sepsal kontext k určité politické či společenské události, na kterou reaguje Klus.

Po vydání prvního alba začne oblíbený písničkář nahrávat osobněji laděné písně, které budou bez politických témat. „Půjde hodně o vztahy, nejen milostné, ale i se sebou,“ uvedl Tomáš Klus.

Loni na jaře boj proti koronaviru inspiroval Kluse k napsání písní, které vyšly na digitálním minialbu nazvaném „Pět pohromadě“. Nazpíval je s manželkou Tamarou, doprovázeli se u toho na kytaru a klavír. Finanční výtěžek z prodeje úspěšného EP věnovali na sbírku Nadačního fondu pomoci.

Diskografie Tomáše Kluse na Supraphonline: http://bit.ly/…sDiskografie

Připojené video