NA DOSLECH

NOVINKÁM SUPRAPHONU

Přečtěte si dubnové vydání našeho magazínu NA DOSLECH a poznejte více z aktuální produkce Supraphonu. Novinky, ale i rozhovory a reportáže pěkně pohromadě právě zde!

Na titulní straně je zpěvák, skladatel a multiinstrumen­talista Radek Banga, který se rozhodl dělat věci jinak a vydává své první sólové album s příznačným názvem Věci jinak! Milan Cais se skupiny Tata Bojs prozrazuje vinylové tajemství se dvěma zpěvačkami a těší se z andělských nominací.

V dubnovém čísle Na doslech vzpomínáme na půvabnou populární zpěvačku Ivetu Bartošovou, která by se 8. dubna dožila pětapadesátky. Její nové Best of album se symbolicky jmenuje podle prvního hitu Knoflíky lásky. Vzpomínky patří také prvnímu albu kapely The Rangers, jež vychází po půl století opět na vinylu. A melancholie vzpomínání se přelije i k další oblíbené kapele. Fešáci vydávají pod symbolickým letopočtem „2020“ zajímavý komplet svých úspěšných i zcela nových nahrávek. Slavné bigbítové songy z let 1965 až 1968 se opět ocitají na vinylu Big Beat Line… po úspěšné CD sérii se nyní otevírá jejich podoba na LP.

Duben v Supraphonu též patří čtveřici rozmanitých audioknih, z nichž upozorníme na tu, která vychází u příležitosti 130. výročí narození krále komiků Vlasty Buriana či na slavnou dramatizaci románu Stanislawa Lema Astronauti, jež poprvé vychází na CD. Jarní newsletter nezapomíná ukázat i na novinku z oblasti klasické hudby. Tou je v dubnu Jistebnický kancionál v podání křehkých ženských hlasů Tiburtina Ensemble…To všechno, a ještě mnohem více je vám teď doslova NA DOSLECH!

OBSAH:

RADEK BANGA – Věci jinak
TATA BOJS – nominace na cenu Anděl a vinyl
IVETA BARTOŠOVÁ – Knoflíky lásky
FEŠÁCI – 2020
THE RANGERES – album z roku 1969 opět na LP
BIG BEAT LINE – retro vinyl
VLASTA BURIAN 130 – Život za smích
25 STRAŠIDELNÝCH POVĚSTÍ – s Janem Kanyzou
ASTRONAUTI – klasika Stanislawa Lema
O PYŠNÉ LOKOMOTIVĚ – pohádky s Pavlem Zedníčkem
TIBURTINA ENSEMBLE – Jistebnický kancionál

NA DOSLECH – AKTUÁLNÍ ČÍSLO – stahujte zde:
https://www.supraphon.cz/…ech-iii-2021?…

NA DOSLECH – ARCHIV – naleznete zde:
https://www.supraphon.cz/…y/na-doslech