FEŠÁCI

NOVÉ 2CD

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6712-2

V loňském roce zaznamenala legendární kapela Fešáci několik významných výročí. Kvůli vládním opatřením posunula oslavy na letošní rok a výsledek stojí za to. Nejprodávanější a nejpopulárnější alba této skupiny nebyla několik dekád v prodeji. Nyní vychází Fešáci 2000 (1980) a Hvězda Countryon (1990) v remasterované edici jako dvojcédé, navíc s bonusy, které nikdy nevyšly! K této příležitosti plánuje kapela online koncert 21. dubna z kinosálu v Ústí nad Labem.

Během streamovaného koncertu Fešáci spolu se vzácnými hosty toto dvojalbum pokřtí a vylosují jednoho vítěze z řad těch, kteří si elektronickou vstupenku na koncert zakoupili. Vítěz slosování obdrží toto dvojcédéčko od Fešáků podepsané. Podmínky soutěže najdou diváci na facebookové stránce skupiny.

O tom, že jsou Fešáci stále aktivní kapelou, která se těší obrovské popularitě, svědčí i chystaný koncert ve velkém sále Lucerny, který je naplánovaný na 21. října letošního roku.

„Rádi bychom vás s Fešáky pozvali na naše již druhé online představení, které se uskuteční ve virtuálním prostoru a bude promítáno přímo do vašich obýváků. Tentokrát to bude jarní představení, které ponese název Jarní zpráva, podle oblíbené písně Tomáše Linky. Pozveme i našeho kamaráda Rosťu Fišera, který zazpívá písně Michala Tučného, a také naši bývalou členku a zpěvačku Hanku Mladou, která zazpívá své slavné Fešácké písně. Koncert bude opět uvádět moderátor Country radia Pavel ‚Bezi‘ Bezouška,“ zve na koncert kapelník Tonda Kny.

Alba Fešáci 2000 (1980) a Hvězda Countryon (1990) měla kulatá výročí a kapelník a kompilátor Antonín Kny je doplnil o bonusy se vzpomínkami na bývalé členy souboru a připomínkou, že Tomáš Linka nedávno oslavil pětasedmdesátiny. Kromě jeho výtečného zpívání a hry na foukací harmoniku tu najdete také všechny další zásadní sólové hlasy spojené s historií skupiny.

Michal Tučný, Pavel Brümer, Robert Moucha, Jindřich Šťáhlavský, Radek Stanka, Hana Mladá, Erika Horká, Miloš Slezák, Jindřich Malík a samozřejmě také Petr Novotný, to jsou jména, která na obou discích uslyšíte. Velké hity i méně známé písně, vždy však opatřené visačkou vysoké kvality zpěváků, instrumentalistů, skladatelů i textařů. Mnohé z toho se na CD poprvé a naposled objevilo před mnoha lety, něco dokonce nikdy, včetně úplné novinky Tomáše Linky s názvem „Sen“.

„Album Fešáci 2000 bylo na tehdejší dobu velmi nadčasové a zamýšlelo se nad tím, jak to bude vypadat za dvacet let, tedy v roce 2000. Na tomto albu zpíval ještě Michal Tučný, který záhy na to z kapely odešel. Do historie české country se zapsalo hlavně písní „Paní má se má“, kterou dodnes zpívá Tomáš Linka. Deset let poté vyšlo album Hvězda Countryon, kterého se prodalo obrovské množství. Čtyřicet a třicet let po vydání obou alb jsme se s kapelou rozhodli, že písně vydáme znovu, ale v remasterované podobě. Tedy s vylepšeným, křišťálovějším zvukem a v jednom balení,“ dodává o aktuální reedici Tonda Kny.

Pečlivý zvukový remastering, obal s využitím variací na ten ikonický z roku 1980, booklet plný fotografií, na to všechno se můžete těšit v nové reedice dvou zásadních alb s bonusy. Dokonalá vzpomínka i aktuální potěcha, více než čtyřicet skladeb ze zlaté éry původem zahraniční i domácí špičkové country muziky.

MULTILINK: https://lnk.to/Fesaci2020WE

FB Fešáci: https://www.facebook.com/profile.php?…

Předprodej vstupenek: https://www.ticketportal.cz/…-LIVE-STREAM

Připojené video