JIŘINA BOHDALOVÁ 90

ŽIVOTNÍ JUBILEUM

Desítky let patří Jiřina Bohdalová mezi nejoblíbenější české herečky. Je držitelkou dvou Českých lvů za Nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli, a to ve filmech Nesmrtelná teta (1993) a Fany (1995). Účinkovala v mnoha dalších filmech a seriálech, například Ucho, Dáma na kolejích, Ženu ani květinou neuhodíš, Bílá paní, Světáci, Vrásky z lásky, Rebelové, Chalupáři, Cirkus Humberto a dalších. S Vladimírem Dvořákem uváděla velmi úspěšný pořad Televarieté, ve kterém také účinkovala v komických scénkách. Natočila řadu televizních inscenací, které i s odstupem času patří k tomu nejlepšímu z české televizní zábavy.

Jiřina Bohdalová je vynikající vypravěčkou pohádek a televizních večerníčků. S vydavatelstvím Supraphon začala spolupracovat již před šedesáti lety, když v roce 1961 nahrála první gramofonovou desku. Její nahrávky Pohádek z pařezové chaloupky Křemílka a Vochomůrky se staly klasikou v žánru mluveného slova na zvukových nosičích a prodávají se s úspěchem již přes čtyřicet let. V roce 2000 obdržela Jiřina Bohdalová od Supraphonu multiplatinovou desku za úctyhodných 430.000 prodaných zvukových nosičů. V roce 2016 byla Jiřině Bohdalové předána Jubilejní platinová deska Supraphonu za nahrávky příběhů Rákosníčka.

Jiřina Bohdalová oslaví v pondělí 3. května 2021 neuvěřitelnou devadesátku. Stále je aktivní, stále rozdává humor a dobrou náladu. Supraphon se připojuje k zástupu gratulantů a pro paní Bohdalovou chystá speciální ocenění Legenda Supraphonu, které jí bude předáno na připravované oslavě v Hudebním divadle Karlín.

Pro příznivce Jiřiny Bohdalové, a především pak pro dětské posluchače, je na Supraphonline.cz celý katalog jejích úspěšných a nadčasových nahrávek: https://www.supraphonline.cz/…na-bohdalova

Speciální narozeninový katalog: https://www.supraphon.cz/…onni-nabidky