TOMÁŠ KLUS

NOVÉ ALBUM!

Koupit album
Katalogové číslo: 8590233052591

Tomáš Klus vydává v pátek 30. dubna 2021 speciální digitální album s osmi autorskými písněmi, jejichž prostřednictvím chce vyjádřit svůj občanský postoj. Album se jmenuje v narážce na premiérovy facebookové promluvy k voličům ČAUČESKU a ukazuje na palčivá politická témata poslední doby. „Celé to začalo nevinně, prostě jsem psal reflexi doby a světa, co vidím, co slyším, co cítím, a najednou jsem měl písní na celé album,“ uvedl Tomáš Klus, který na vzniku nahrávek spolupracoval s hudebním producentem Jiřím Burianem a investigativním novinářem a spisovatelem Jaroslavem Kmentou, jenž se zabývá vnitropolitickými kauzami, propojeností politických, podnikatelských a mafiánských kruhů a odhalováním korupce. „Protože k emocím jsem chtěl dostat i fakta, tak jsem poprosil Jaroslava, aby ke každé písni sepsal nějaký kontext. Takovou argumentační kapsičku. Mnohé jeho texty totiž sloužily jako odrazový můstek k hnutím mysli směrem k písním na ČAUČESKU,“ upřesňuje Tomáš Klus.

Podle Kluse je údělem písničkáře autenticita a prostřednictvím písní chce vzbudit diskuzi k tématům, jež byla často záměrně překryta novými kauzami. Písničkář albem ČAUČESKU čelí rychlému zapomínání společnosti na skutky politiků, které by neměly být nikdy promlčené.

„Říká se, že politika je svinstvo, ale ona sama o sobě svinstvo být nemůže. Politika ožívá teprve s konkrétními lidmi a jejich charaktery. Politika je odrazem celé společnosti a v momentě, kdy společnost začne být bdělá a začne opravdu vyžadovat mravní kvality po svých politicích, začne se uzdravovat,“ míní Tomáš Klus.

Album ČAUČESKU vychází v roce, kdy si Češi na podzim vyberou nové složení Poslanecké sněmovny. Tomáš Klus je ve svých písních kritický: „Chci upozornit na zlo v činech premiéra Babiše a prezidenta Zemana a věřím, že brzy přijde změna.“

Cover alba ČAUČESKU vytvořil známý grafik a fotograf Tomáš Břínek alias TMBK. Album vyjde zatím pouze digitálně ve formátech MP3 či FLAC a od 30. dubna 2021 bude exkluzivně na Supraphonline.cz po dobu prvních jednadvaceti dnů za minimální cenu 21 Kč (anebo bude možné zaplatit libovolnou částku). Poté jej od 21. května 2021 nabídnou všechny ostatní digitální servisy.

Tomáš Klus web: www.tomasklus.cz

Supraphonline: https://www.supraphonline.cz/…316-caucesku

Připojené video