THE RANGERS

NOVÉ CD A LP

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6728-1

Ještě se směli jmenovat The Rangers a na prvním LP dokonale zužitkovali to nejlepší, co od roku 1967 společně vytvořili. Začínali na festivalu Porta, ale jejich melodicky mimořádně chytlavé vokály a písničky na pomezí folku, country a popu se staly velkými hity pro mnohem širší okruh posluchačů.

Na vinylu naleznete původních dvanáct písní, které jsou na CD trefně obohaceny o dalších patnáct bonusů. Country expert a moderátor raných vystoupení Rangers Mirek Černý jako bonusy vybral singlové, ale také koncertní nahrávky. Uslyšíte na nich původní zpěvačku Jarku Hadrabovou, hostujícího Michala Tučného, ale především nejdůležitější sestavu kapely Antonína Hájka, Milana Dufka, Miroslava Řihoška, Radka Tomáška, Jana Vančuru a Jiřího Veissera. Obal obsahuje vzpomínkové texty a také zakázanou fotografii na titulku od Alana Pajera z roku 1969.

„Čerstvá reedice kolekce, která před více než půl stoletím otevírala gramofonové účetnictví skupiny Rangers, obohacená nejen zbývajícími studiovými nahrávkami, které tahle parta až do roku 1970 dostrkala na gramofonové desky, a navíc dva skutečné unikáty. Živé nahrávky z Porty s hostujícím Michalem Tučným a zámořská folková klasika ‚Darling Corey‘, kterou tihle báječní kluci, přestože patřila léta k jejich koncertním majstrštykům, nikdy do gramofonového studia nepřinesli…,“ vzpomíná v bookletu Mirek Černý.

„Je to záplava pozitivní muziky se stylově přesnými texty, kompetentními instrumentálními výkony a báječnými vícehlasy. Americká lidová východiska dostala slušivý domácí kabát, albově výlučně převzatý repertoár byl v bonusech náznakově doplněn později zásadní vlastní tvorbou již Plavců,“ dodává k reedici producent Supraphonu Karel Deniš.

Reedici debutového alba Rangers z roku 1969 vydává Supraphon v rozšířené reedici na LP a s patnácti bonusy na CD i digitálně.

Připojené video