30 NEJVĚTŠÍCH HITŮ COUNTRY RADIA

KOMPILACE

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6734-2

Již tři dekády vnáší pohodu do naší různě neklidné doby rádio specializované na country a příbuznou muziku. Druhá oficiální česká soukromá rozhlasová stanice to rozjela přesně 15. srpna 1991 v 15 hodin a 15 minut. V zajetí třicítky je také tato nová 2CD kompilace, sestavená tou nejaktivnější částí z půlmilionu současných posluchačů.

„Když moderátor neopatrně zavadil o jakoukoli součást vybavení, jehla právě hrajícího gramofonu přeskočila, v horším případě na úplně jinou písničku než právě hrála. Po pravdě řečeno, byli jsme všem „znalcům“ pro smích. Po třiceti letech máme půl milionu posluchačů. Snad je to tím, že muzika, kterou jim nabízíme, má duši a srdce,“ vzpomíná na začátky programový ředitel Country Radia Miroslav Albrecht.

U příležitosti 30 let jeho existence byla na základě výběru samotných posluchačů sestavena základní kostra 30 nejoblíbenějších písní, které prověřil čas v rozhlasovém éteru.
Názor lidu byl proměněn na ve speciálním kresleném narozeninovém obalu umístěnou poctivou dávku poctivé hudby. Je to výtečný profil toho historicky nejoblíbenějšího ve vysílání, a tím také jakési „best of“ trvale populárního žánru. Nahrávky od konce let šedesátých až do téměř současnosti nabídnou moderní trampy, klasický country and western zvuk, elektrifikované poslední kovboje, zlidovělé banjisty, nezaměnitelné písničkáře či legendární samotářské hlasy i party s extrovní vícehlasy. Početní „portovní“ medailisté jsou doplněni songy zajímavě stylově hraničními, vždy však silně melodickými a s českými texty o něčem. Parádní poslouchání, třicet skladeb jako pocta úspěšnému rádiu – a především výborné muzice.

„Spolupráce Supraphonu s Country Radiem probíhá po celou dobu jeho existence. Tedy ve výročním roce 2021 je to oněch neuvěřitelných 30 let, ale v případě existence country, folku a trampské hudby u nás je těch let mnohem více. Nahrávky těchto žánrů a jejich interpretů vychází na značkách Supraphon a dříve Panton více než úctyhodné půlstoletí a první trampské písničky pamatují dokonce i šelakové desky Ultraphonu. V této logice nebylo těžké rozhodování, zda přijmout nabídku Country Radia k vydání speciální kompilace mapující největší hity této stanice tak, jak je zvolili samotní posluchači,“ popisuje letitou spolupráci marketingový manažer Supraphonu Michal Máka.

„Firma Supraphon je hrdá, že tomu může nejlepšími položkami z bohatého katalogu pomáhat: živijó, Country Radio!,“ doplňují přání ze Supraphonu producenti Jana Helgová a Karel Deniš.

Tracklist:

  1. Brhlík a sojka – Pavel Dobeš
  2. Tam u nebeských bran – Michal Tučný
  3. Čekej tiše – Eva Olmerová
  4. Kousavá deka – Banjo Band Ivana Mládka
  5. Zátoka – Greenhorns
  6. Dálniční hlídka – Pavel Bobek
  7. Vítr nad Berounkou – Gladly S.W.
  8. Divokej horskej tymián – Pavel Žalman Lohonka
  9. Lilie Skautská – Taxmeni
  10. Zatím co ty spíš – Miroslav Černý
  11. Rosa na kolejích – Wabi Daněk
  12. Sedmnáct dnů – Miki Ryvola
  13. Skála – Folk Team
  14. Toulavej – Vojta Kiďák Tomáško
  15. Karlínský nábřeží – Helena Maršálková
  16. Až na vrcholky hor – Věra Martinová
  17. Báječná ženská – Michal Tučný
  18. Co nevidět se sejdem – Jitka Vrbová
  19. Jarní kurýr – Hoboes
  20. Panenka – Robert Křesťan a Poutníci
  21. Já to nejsem – Petr Kocman a Lucie Vondráčková
  22. Eldorádo – Waldemar Matuška
  23. Máme jen sebe – Jan Nedvěd a František Nedvěd
  24. Jsi mým osudem – Rangers
  25. Velrybářská výprava – Pacifik
  26. Tři kříže – Hop Trop
  27. Pastor z Little Fort – Mirek Hoffmann
  28. Zelené francouzské pláně – Asonance
  29. Pampelišky (Děvče z Montany) – Duo Červánek
  30. Montgomery (Jižní eskadrona) – Wabi Daněk

Připojené video