NA DOSLECH

NOVINKÁM SUPRAPHONU

Přečtěte si letní dvojčíslo našeho magazínu NA DOSLECH a poznejte více z aktuální produkce Supraphonu. Novinky, ale i rozhovory a reportáže pěkně pohromadě právě zde!

Na titulní straně je fotografie Zuzky Bonisch, která zachytila písničkáře Tomáše Kluse s hercem Tomášem Havlínkem v nahrávacím studiu SONO, kde vznikal soundtrack k divadelnímu muzikálu „ELEFANTAZIE.“ Oba Tomášové v něm ztvárňují hlavní role pod vedením režiséra Davida Drábka, jenž se inspiroval skutečným příběhem legendárního Sloního muže. Písničky napsal Darek Král a otextoval Tomáš Belko a nyní vychází ve studiové nahrávce u Supraphonu.

Ani v aktuálním newsletteru NA DOSLECH nechybí další informace k novince Michala Prokopa „Mohlo by to bejt nebe…“ Vzpomínáme na mimořádnou osobnost, jakou byl Jan Vodňanský. Album „Jubileum“ nahrál živě při představení s Haňou Navarovou. Supraphon je vydává k jeho nedožitým osmdesátinám.

V červenci slavíme 100. výročí narození nezapomenutelného komika Felixe Holzmanna s velkým kompletem jeho nahrávek. Připomeneme si 20 let od premiéry známého filmového muzikálu Filipa Renče „Rebelové“ – vychází vinyl a CD s originálními nahrávkami z let 1960–1970. K letní, prázdninové náladě napomohou i dvě kompilace: „30 let spolu – Country rádio“ a největší české letní hity na albu „Léto s tebou.“

Příznivci vtipných knih Patrika Hartla si mohou v NA DOSLECH přečíst krátký rozhovor. Vznikl u příležitosti vydání audioknihy a chystaného uvedení filmu „Prvok, Šampon, Tečka a Karel“
Léto v Supraphonu též patří klasické hudbě. S novinkami Scholy Gregoriana Pragensis a nahrávkou Symfonického orchestru hl. m. Prahy FOK s díly skladatele Karla Husy objevíte horizonty staré i moderní klasické hudby. K posluchačům se v červenci také poprvé dostanou vzácné archivní nahrávky klavírních trií Ludwiga van Beethovena v podání legendárního Sukova tria. To všechno, a ještě mnohem více je vám teď doslova NA DOSLECH!

OBSAH:

ELEFANTAZIE – Tomáš Klus & Tomáš Havlínek ad.
MICHAL PROKOP – Mohlo by to bejt nebe…
JAN VODŇANSKÝ & HAŇA NAVAROVÁ – Jubileum
FELIX HOLZMANN – Šprechty v plném počtu
COUNTRY RADIO – 30 let spolu
LÉTO S TEBOU – výběr
REBELOVÉ – originální nahrávky
PATRIK HARTL – Prvok, Šampón, Tečka a Karel
SCHOLA GREGORIANA PRAGENSIS – Septem dies
KAREL HUSA – Hudba pro Prahu
SUKOVO TRIO – Beethovenova klavírní tria

NA DOSLECH – AKTUÁLNÍ ČÍSLO – stahujte zde:
https://www.supraphon.cz/…ch-v-vi-2021?…

NA DOSLECH – ARCHIV – naleznete zde:
https://www.supraphon.cz/…y/na-doslech