PETR BENDE

NOVÝ KLIP

Koupit album
Katalogové číslo: 8590233054502

Roztančení lidé, radost, energie, úsměvy a setkání. To jsou hlavní témata nového singlu a videoklipu, který Petr Bende se svou kapelou připravil pro fanoušky. S energickou a pozitivní skladbou s názvem „Do peřin“ přichází zpěvák na začátku léta, natěšený po dlouhé době na živé koncertování.

Petr Bende je autorem hudby, producentem písně a stojí za nahráním všech hudebních nástrojů. Text však tentokrát svěřil do rukou mladému písničkáři Renému Matláškovi, který bude mimo jiné hostovat na Bendeho vánočním turné. O mix a mastering se postaral Pavel Kolářík ze studia CH Records a režie videoklipu se ujal Mejla Basel, se kterým již zpěvák spolupracoval.

„Byl to s kapelou náš šťastný den. Máme energickou písničku, kterou chceme všechny rozhýbat. A převládala radost také z toho, že se fanoušci ze všech koutů republiky sjeli na naše natáčení, na náš ostrov a měli možnost slyšet náš nový singl jako první, být u toho, ale také jsme jim mohli opravdu po dlouhé době živě zahrát,“ svěřuje se zpěvák.

Videoklip k písni vznikl na nádvoří zámku Žerotínů ve Valašském Meziříčí. Několik desítek skalních příznivců se sjelo z celé republiky, aby si v klipu zahráli a strávili se zpěvákem natáčecí den. Ten jim hned po poslední klapce jako poděkování odehrál se svým bandem soukromý koncert. Kromě Petrových fanoušků v klipu hostuje také taneční skupina D-Company pod vedením Denisy Varga Vašíčkové ze ZUŠ Alfréda Radoka, která do celkově radostné atmosféry vtiskla svůj taneční um. Do natáčení klipu se zapojil i M klub, městská policie a pomohla i místostarostka Valašského Meziříčí Yvona Wojáczková.

„Petrovu nabídku k realizaci našeho druhého společného klipu jsem pochopitelně přijal s radostí. Již při natáčení zimního klipu k písni „Do nových roků“ jsme vycítili jistou společnou vlnovou délku a panovala zde velmi dobrá, přátelská atmosféra. V případě našeho druhého – dá se říci již letního – klipu „Do peřin“ mi opět pouze nastínil svou vizi tance, veselí, slunce a přesunu z přírody do lokací města. Po několikerém poslechu se mi vybavil nejprve jednozáběrový záznam chůze ulicí s postupně se přidávajícími lidmi. Tuto myšlenku jsme nakonec rozvinuli a realizovali,“ říká režisér videoklipu Mejla Basel.

„Myslím, že tu energii se jak do písně, tak do klipu podařilo dostat a věřím, že bude rezonovat v každém, kdo si skladbu poslechne, podívá se na videoklip nebo dorazí na naše koncerty s kapelou,“ dodává závěrem Petr Bende.

Připojené video