RADEK BANGA

KŘEST CD A PREMIÉRA KLIPU „PLACEBO“

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6735-2

Po vydání autorského sólového alba Věci jinak, které doprovázel videoklip Nepošli to dál přichází nyní Radek Banga s druhým singlem a klipem nazvaným Placebo. V klipu se objevuje celá řada známých osobností. „Jelikož je písnička letní, veselá a taneční, napadalo mě oslovit mé přátele, jenž jsem poznal díky StarDance,” uvedl Radek Banga. Vedle profesionálních tanečníků Jana Ondera a Natálie Otáhalové si tak ve videoklipu zahráli oblíbení herci Dana Batulková a Jiří Dvořák. „Točit s takovými profíky ve svém oboru, jako jsou Dana s Jirkou, to byla opravdová radost,” dodává Radek. Mimo přátel ze StarDance si zpěvák přizval i své kolegy TikTokery. „Všichni, co v klipu hrají, byli opravdu úžasní. Lidi, co točí na TikTok, to umí před kamerou a nestydí se, takže se tu vytvořil opravdu dokonalý team,” vysvětluje zpěvák, který se aktivně věnuje TikToku od počátku pandemie, kdy se snažil najít cestu nejen ke svým fanouškům, ale také k žákům, pro které přednáší v rámci preventivního programu Když chceš, tak to dokážeš! již desátým rokem. Kromě hudby tedy lidé na jeho profilu mohou nalézt také mnoho motivačních videí.

Samotný song je o něčem, co zná skoro každý z nás – než nalezneme někoho, s kým prožijeme tu pravou lásku, pokaždé se na dalším začátku bojíme, že se to zase nepovede. Scénář videoklipu se ale posunul do trochu jiné roviny. Na začátku vidíme jakéhosi podivína, co si vůbec nevěří, je stydlivý, nemá kamarády, lidé ho moc neberou. Neznamená to ale, že by netoužil po lásce nebo uznání, naopak. Právě proto mu zkříží cestu jakási ezotericky záhadná paní (Dana Batulková), jenž mu podá pomocnou ruku skrze ´elixír sebevědomí´. Řekne si, že nemá co ztratit a elixír s jistou skepsí vypije. Jenže překvapivě kouzlo zafunguje. Od chvíle, co má v sobě tento zázrak, se jeho život obrátí vzhůru nohama. Najednou nemá problém seznamovat se s novými lidmi a vytvářet si nové příležitosti. Co je tajemstvím zázračného elixíru prozradí Dana Batulková až na konci klipu.

Pro natáčení klipu Placebo si Radek vybral mnoho známých tváří z TikToku. Mezi nimi se objevuje například bývalý profesionální fotbalista Michal Smejkal se svou manželkou Miou, Anna Dvořáková (dcera Jiřího Dvořáka) a mnoho dalších. „Chtěl jsem lidem přiblížit známé tvůrce z TikToku, jelikož věřím, že je to sociální platforma budoucnosti. Například Dave Duc přibližuje lidem vietnamskou kulturu, což mi přijde velmi zajímavé a přínosné. Takových tvůrce je na TikToku dnes již mnoho. Najdete tu motivace, výuku cizích jazyků, cvičení, různé lifehacky, také mnoho světově známých herců i hudebníků, prostě cokoliv si vzpomenete”, uzavírá Radek Banga.

Ve středu 23. 6. 2021 v kavárně Mezi řádky v Praze 5 pokřtil Radek Banga spolu s moderátorem Liborem Boučkem knihu (Ne) Pošli to dál a CD Věci jinak. Kmotrou knihy se stala módní návrhářka Beata Rajská a kmotrou alba herečka – zpěvačka Barbora Poláková.

ALBUM: https://lnk.to/…aVeciJinakID

Připojené video