BARBORA POLÁKOVÁ A ANNA MATÁSKOVÁ

PÍSEŇ K FILMU MAZEL A TAJEMSTVÍ LESA

Koupit album
Katalogové číslo: VD 0039-2

Ústřední píseň k novému dobrodružnému filmu Mazel a tajemství lesa vydává přesně v den jeho premiéry v českých kinech Bára Poláková. Skladbu s názvem „Voda“ složila s Davidem Hlaváčem a nazpívala ji jako duet společně s desetiletou Annou Matáskovou. Singl „Voda“ vychází v distribuci Supraphonu, videoklip k písní dotváří záběry z filmu.

„Film se odehrává na letním táboře v přírodě a voda v něm hraje celkem důležitou roli. Bavilo mě podívat se na vodu ne jako na věc, ale jako na živou bytost a tak o ní i přemýšlet. V tomhle úhlu jsme se pak při psaní textu pohybovali,“ přibližuje vznik písně Bára Poláková. „Vyšla z toho balada a hned nás napadlo, že by bylo skvělé ji nazpívat jako duet, kde by druhý hlas bylo dítě. Souzní to se samotným filmem a dětský hlas vystihuje čistotu, nevinnost i zranitelnost samotné vody,“ pokračuje Bára.

Dětský hlas nakonec našla Bára Poláková v desetileté Anničce Matáskové. „Anničku nám doporučila Pavla Fendrichová, moje učitelka zpěvu. Přáli jsme si hlas, který je opravdu průzračně čistý jako voda… což Anička přesně má," vypráví Bára.

Nahrávání písně probíhalo v zimě v době všeobecného lockdownu a přestože jde o duet, kde se hlasy navzájem doplňují, své party nazpívaly Bára Poláková i Annička zcela samy. „Kvuli lockdownu jsme se osobně bohužel v té době vůbec nepotkaly, každá jsme nahrávala na jiném místě,“ překvapuje na závěr Bára.

Píseň je od 9. 7. k dostání na Spotify, Apple Music nebo na Supraphonline.cz i dalších obvyklých digitálních servisech a ke slyšení je především v kinech, kde skladba „Voda“ film Mazel a tajemství lesa uzavírá během závěrečných titulků. „Díky Bářině písni se vyplatí zůstat po filmu v kině na celé titulky a Vodu si poslechnout. Je úžasná a navíc film po jeho konci dále rozvíjí a doplňuje,“ doporučuje režisér filmu Petr Oukropec.

Film Mazel a tajemství lesa vznikl v produkci BFILM, koproducentem je Negativ a německá společnost Leitwolf, jeho vznik podpořil Státní fond kinematografie, Audiovizuálny fond, německý filmový fond Nordmedia, Jihomoravský filmový nadační fond, program Evropské unie Kreativní Evropa a Plzeňský kraj. Distributorem je Bontonfilm.

Připojené video