ELEFANTAZIE & TOMÁŠ HAVLÍNEK

SOUNDTRACK

Muzikál ELEFANTAZIE režiséra Davida Drábka, hudebního skladatele Darka Krále a textaře Tomáše Belka s úspěchem uvádí Městská divadla pražská na scéně divadle ABC. Písně z tohoto fascinujícího příběhu Sloního muže v hlavních rolích s Tomášem Klusem a Tomášem Havlínkem se dočkaly studiové nahrávky. Hudební album vyšlo na značce Supraphon.

U příležitosti vydání alba jsme se zeptali herce Tomáše Havlínka, jak se dostal k muzikálu Elefantazie?

Tomáši, co vám proběhlo hlavou, když vám tvůrci ELEFANTAZIE nabídli roli Sloního muže – Josepha Merricka? A víte, že si ho před lety zahrál David Bowie?

Těšil jsem se na úplně novou výzvu. Dodělávali jsme zrovna s Davidem Drábkem Gogolova Revizora, kde jsem hrál Chlestakova, a bylo mi jasné, že mě čeká „trochu“ jiná práce. O nastudování Sloního muže Davidem Bowie v New Yorku z roku 1980 jsem se dozvěděl při prvních přípravách na zkoušky. David Drábek to ale vzal trochu realističtěji: takže maska, vada řeči, špatná chůze a další… No byla to tvrdá práce. (usmívá se)

Co bylo pro vás při nahrávání písní ve studiu těžší a co naopak vás potěšilo?

Byla to docela změna. I když i v inscenaci písně zpívám bez jakékoliv řečové vady, se kterou se jinak postava Josepha Merricka potýká, bylo to více osvobozující. Nemusel jsem mít na hlavě tu gumovou, neprodyšnou masku. A každé nahrávání ve studiu je náročné, protože v představení se na nějakou tu nečistotu zapomene, nahrávací studio vám to neodpustí.

Máte rád muzikály?

Nikdy jsem nebyl muzikálový nadšenec… první vlastní zkušenost s muzikálem jsem měl na DAMU v Disku s muzikálem Kabaret, přestože jsme byli studenti činoherního herectví. Představení jsem měl moc rád. Už před DAMU jsem sice hudbu studoval, ale moje herecká dráha se primárně odvíjí trochu někam jinam.

ELEFANTAZIE se na scéně Divadla ABC objeví v rámci speciálních letních představení Městských divadel pražských, a to 23. srpna a 24. srpna. CD zakoupíte při těchto představeních nebo již nyní na e-shopu Supraphonline.cz

Připojené video