GRAMOPHONE

NEJLEPŠÍ KLASICKÁ ALBA ROKU 2021 (ZATÍM)

Koupit album
Katalogové číslo: SU 4296-2

Britský časopis Gramophone je celosvětově nejvýznamnější a nejrespektovanější odborný magazín věnovaný klasické hudbě, který vychází již od roku 1923. Každý měsíc přináší spoustu recenzí, zpráv a článků. Zveřejňuje také různé žebříčky a rubriky typu „Deska měsíce” a již čtyři dekády uděluje ocenění Gramophone Awards, které je ve světě vážné hudby nejprestižnějším oceněním; bývá proto také někdy označováno jako „Oskar klasické hudby“.

Nyní Gramophone přinesl bilanční materiál, kde představuje zatím nejlepší klasická alba roku 2021 –prezentovaná jako volba editora. Mezi alby renomovaných umělců jako jsou Andris Nelsons a Boston Symphony, Kirill Petrenko a Bayerisches Staatsorchester nebo třeba Lise Davidsen s London Philharmonic Orchestra a Sirem Markem Elderem se objevilo i album ‚Phidylé‘ sopranistky Kateřiny Kněžíkové, které nahrála s dirigentem Robertem Jindrou a Janáčkovou filharmonií Ostrava a vydala je v červnu u Supraphonu.

Magazín Gramophone k albu Kateřiny Kněžíkové uvedl: „Tón sopranistky Kateřiny Kněžíkové je vřelý jako by proudil přímo ze srdce. Pro repertoár snových, sytě barevných orchestrálních písní je jako stvořený.“

Více v Gramophone: https://www.gramophone.co.uk/…-2021-so-far