JIŘÍ SUCHÝ 90!

VYCHÁZÍ 15CD SEMAFORU

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6644-2

Vydavatelství Supraphon nachystalo u příležitosti devadesátin Jiřího Suchého (narozen 1. 10. 1931) pro jeho příznivce opravdovou lahůdku. Kolekce 15CD obsahuje 9 her z divadla Semafor, jejichž autory jsou Jiří Suchý a Jiří Šlitr. Sbírka, nazvaná Ďáblova dobře placená procházka z Vinohrad, navazuje na předchozí vydání 9 her Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra z let 1959 až 1964 (Zuzana, Jonáš a spol.) a představuje završení společné tvorby obou autorů. Nahrávky pocházejí z let 1965 až 1970, tedy z vrcholného období slávy divadla, které zásadně ovlivnilo kulturní dění v naší zemi ve druhé polovině 20. století.

„Na scéně tohoto divadélka se vystřídaly takřka všechny tehdejší významné pěvecké a herecké hvězdy, oba autoři pro ně složili stovky písní a výstupů. Mnohé hry jsou nyní k dispozici v plné délce vůbec poprvé. Těžiště tvoří unikátní záznamy z archivu divadla Semafor, doplněné nahrávkami z archivu Supraphonu,“ uvedla producentka vydavatelství Supraphon Naďa Dvorská.

Komplet 15CD Ďáblova dobře placená procházka z Vinohrad obsahuje tyto hry: Dobře placená procházka, Zavinil to bubínek, Zuzana je všude jako doma, Benefice, Ďábel z Vinohrad, Tak co, pane barone, Poslední štace, Jonáš a dr. Matrace a Revizor v šantánu, s bonusem deseti písní ze hry Sekta.

Nahrávky v celkovém čase 15 hodin a 40 minut vybral a do kompletu Ďáblova dobře placená procházka z Vinohrad sestavil Lukáš Berný. Titul vychází 24. září 2021 na CD i digitálně.

MULTILINK: https://lnk.to/…er19651970ID

Připojené video