SVĚT KNIHY 2021

POZVÁNKA SUPRAPHONU

Letošní, již 26. ročník mezinárodního knižního veletrhu a literárního festivalu Svět knihy, startuje ve čtvrtek 23. září a bude probíhat až do neděle 26. září 2021 na Výstavišti v pražských Holešovicích. Vydavatelství Supraphon zde nabídne za mimořádné veletržní ceny svoji obsáhlou produkci mluveného slova a návštěvníky pozve na tři speciální akce do Sálu audioknih, kde uspořádá setkání s tvůrci několika nejnovějších titulů.

Čestným hostem veletrhu je Francie a vydavatelství Supraphon svoji první prezentaci uspořádá ve spolupráci s Francouzským institutem. V pátek 24. září od 15:00 se v Sále audioknih uskuteční křest nahrávky Magnesií literou oceněné knihy francouzského spisovatele českého původu Jacquese Rupnika Střední Evropa je jako pták s očima vzadu. Vedle autora se setkání účastní producentka Naďa Dvorská, publicista Karel Hvížďala, herci Igor Orozovič a Václav Jílek, kteří knihu načetli.

V sobotu 25. září pozve Supraphon do Sálu audioknih od 13:00 hodin příznivce nezapomenutelného komika Vlasty Buriana, jehož 130. výročí narození si letos připomínáme. Křtu audioknihy, která vznikla podle knižní předlohy filmového historika Pavla Taussiga, se také účastní Václav Jílek, který se na realizaci titulu Život za smích podílel spolu s Radúzem Máchou a Vladanou Broukovou.
V sobotu od 14:00 hodin ještě Supraphon pozve milovníky audioknih na setkání s vynikající herečkou Simonou Postlerovou, která v rozhovoru s producentem Alanem Piskačem představí několik nových audioknih, na jejichž vzniku se podílela. V rámci tohoto setkání je plánována autogramiáda audioknihy Jak vytrhnout velrybě stoličku, kterou Postlerová načetla podle literární předlohy legendárního filmu Marie Poledňákové.

Návštěvníci Světa Knihy si na stánku Supraphonu, který se nachází v levém křídle Průmyslového paláce (L 105), mohou vybírat ze stovky titulů mluveného slova. V nabídce Supraphonu nechybějí vedle aktuálních novinek i legendární nahrávky Jana Wericha, Divadla Járy Cimrmana či Divadla Spejbla a Hurvínka, které se neutuchajícímu posluchačskému zájmu těší desítky let. V exkluzivním předstihu zde bude k mání audiokniha Vekslák, která vznikla podle kultovního románu Pavla Frýborta. Napínavý příběh s kriminální zápletkou, jenž se odehrává na konci osmdesátých let, načetl herec Jiří Suchý z Tábora a do běžné distribuce vstoupí až 8. října.