ADOLFEEN

NOVÉ VIDEO

Adolfeen motivuje občany ať nejsou jako on, který nemá volební právo a jdou k volebním urnám s jakýmkoliv hlasovacím lístkem. V novém singlu „Já pudu volit“ zazní i část skladby legendární kapely Blue Effect s ikonickým kytarovým zvukem Radima Hladíka a kláves Leška Semelky.

„Jsem sice VIP delfín Adolfeen, ale jednu věc nemám, a to je volební hlas. Nebuď jako já a udělej správnou věc, je čas! Můžu se na vládu tisíckrát zlobit, není mi to jedno, já půjdu volit,“ rapuje na úvodu písně delfín Adolfeen.

„Adolfeen byl odrazem covidové doby a reagoval na situaci, která se dotkla všech. Přesně proto reaguje i na letošní parlamentní volby. Adolfeen je apolitický a je mu úplně jedno, kdo koho půjde volit, jde mu o to, aby lidé k volbám přišli. Demokracie je podle Adolfeena vláda většiny a jestli nepůjde většina k volbám, obává se, že to vyvolá ještě větší rozkol mezi občany než očkování,“ vysvětluje pohnutky svého plyšáka Dominik Turza.

Adolfeen je plyšový maňásek, který se během koronavirové krize stal fenoménem českého internetu. Jeho megahity Corona Firus nebo Nečum na mě s mnohamilionovými počty zhlédnutí ho vystřelily na přední příčky top trendů na YouTube. Plyšový hrdina bezesporu balancuje na hraně a svými často absurdními výstupy sarkasticky reflektuje společnost.

Za úspěšným objevem koronavirové doby stojí DJ Roxtar aka Dominik Turza. Ten si plyšového maňáska vybral jako pomůcku po úspěšně absolvované terapii ze závislostí. Na začátku karantény přišel jako tisíce dalších hudebníků o práci, plyšový delfín ho však zachránil. Po úspěšných singlech letos vydal plnohodnotné album s názvem Je mi to jedno na značce Supraphon.

Dominik Turza je herec a moderátor, vystudoval taneční konzervatoř, maturoval na obchodní akademii a absolvoval na Vyšší odborné škole herecké v Praze. Vyhrál dokonce v mezinárodním konkurzu pro cirkusovou společnost Cirque du Soleil. Jako DJ Roxtar kromě vlastních vystoupení hostuje se skupinou Pražský výběr a vyhrál několik mezinárodních soutěží. Věnuje se hudební produkci a připravuje vlastní sólové album.

https://www.instagram.com/djroxtar
https://www.facebook.com/iloveroxtar
https://www.youtube.com/…TAR/featured

Připojené video