MARTIN CHODÚR

TISÍC A JEDNA NOC

Koupit album
Katalogové číslo: 0745178497091

Album Tisíc a jedna noc je nový autorský počin zpěváka Martina Chodúra. Jak už samotný název napovídá, je inspirované legendární knihou národních příběhů ze Středního východu. Stejně jako slavná kniha je i album směsicí nejrůznějších stylů od popu až téměř po art rock. Charismatický hlas Martina Chodúra na něm provází posluchače jako Šeherezáda v knižní předloze.

Nové album láká na velké melodie zazpívané snadno rozpoznatelným hlasem za doprovodu skvělých muzikantů. Lyrické písně, velké balady i energické skladby plné života jsou autorskou tvorbou Martina Chodúra po textové i hudební stránce. Posluchač v nich může najít mnoho literárních i hudebních odkazů a poselství, která nebývají v populární hudbě typická.

„Inspirací mi byla kniha zejména kvůli své zajímavé literární formě, respektive nekonečnému množství možností, jak vnímat příběh. A tuto mnohovrstevnatost lze najít také v písních, které vypovídají reálně o světě, v němž žijeme, ale odrážejí svět příběhů, labyrintů, lásky a magičnosti. Najdeme zde zasněžené Beskydy, které splývají s dunami písečné pouště, nebo džiny prchající z lahví otevřených šampusů či tak trochu jiného Amora,“ prozrazuje o své novince Martin.

Novinka obsahuje 14 písní, na nahrávání se podíleli hudebníci doprovodné skupiny MACH, kteří se řadí mezi hudební špičku Moravskoslezského kraje (Vlastimil Šmída, Patrik Benek, Mario Šeparovič, Marek Dufek, Jeny Krompolc). Martin Chodúr na novince kromě zpěvu hraje na kytary, klarinet, saxofon, flétnu a syntezátory.

První singl z nového alba „Amor“ zabodoval v hitparádě Českého rozhlasu Dvojka, kde získal ocenění Zlatá česká dvanáctka. Druhý singl s názvem „Beskydy v mlze“ má výpravný romantický videoklip, který se natáčel v malebné přírodě masivu Ondřejníku a vrcholu Skalka, z něhož je krásně vidět na celé Moravskoslezské Beskydy.

Album Tisíc a jedna noc vydává Martin Chodúr v exkluzivní distribuci Supraphonu.

https://martinchodur.cz/
https://www.facebook.com/…odurofficial
https://www.instagram.com/martinchodur/

Připojené video