ŠTEFAN MARGITA A MICHAL KINDL

POKŘTILI ALBUM NA SPRÁVNÉ CESTĚ

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6737-1

V exkluzivním prostředí Tančícího domu na Jiráskově náměstí v Praze v pondělí 11. října 2021 pokřtil své nové album Na správné cestě Štefan Margita. Za přítomnosti autora všech dvanácti písní Michala Kindla i spolupracující violoncellistky Iris Moris album pokřtila populární moderátorka Lucie Borhyová.

Na správné cestě není prvním Margitovým stylovým odbočením v jeho úspěšné operní kariéře. Před časem svými alby Mapa lásky, X-mas a Melancholie dokázal, že se nebrání ani hudbě jiných žánrů. Novinka vznikla s aranžemi Daniela Hádla, v jehož studiu na Vyžlovce se i nahrávalo. U některých písní obstaral klavírní party sám Michal Kindl a na violoncello hrála Iris Moris. Kindl je autorem hudby i textů. Štefan Margita se s ním seznámil před dvěma roky, kdy byl hostem na jeho turné.

Turné k albu Na správné cestě úspěšně odstartovalo pod názvem Intimity již 17. září v Kostele sv. Jiljí ve Strmilově a zatím čítá přes tři desítky koncertů, v plánu je i několik zahraničních. Jako přídavek je v programu i píseň Země, která se na album nedostala. Záznam koncertu se objeví také v pořadu České televize Doupě Mira Žbirky.

Štefan Margita, který je zvyklý na velké operní produkce, vystupuje v komorní sestavě pouze s cellistkou Moris a s Kindlem. „Pro mě je to nový projekt a spolupráce, které si nesmírně užívám. Musím říct, že lidé jsou naprosto báječní a jsem vděčná i za to, že publikum chodí a nebojí se. V dnešní době je kvůli pandemii stále poměrně složitá situace,“ řekla na křtu alba cellistka Iris Moris.

Připojené video