NECKÁŘ, KUBIŠOVÁ NEBO ROTTROVÁ

VÁNOČNÍ PÍSEŇ PRO ČLOVĚKA V TÍSNI

Dlouholetí přátelé opět spolu! Václav Neckář, Marta Kubišová a Marie Rottrová se po letech setkali ve studiu. Společně s dalšími osobnostmi české hudební scény nazpívali nádhernou předvánoční píseň Andělé strážní o pomoci a solidaritě v těžkých dobách. Pustit si ji fanoušci mohou již na první adventní neděli!


Zpěváci, herci a další výrazné osobnosti se spojili s Člověkem v tísni a podpořili jeho dobročinný eshop Skutečný dárek. V novém songu zazní hlasy dvanácti českých hudebních hvězd. Posluchači se mohou těšit na samá zvučná jména, v písni zazpívá Klára Vytisková, vítězka Superstar Tereza Mašková nebo Tomáš Klus s manželkou Tamarou. Úsměv na tváři svým zpěvem vykouzlí také Nikola Čechová alias Shopaholic Nicol a Emma Smetana s partnerem Jordanem Hajem. Chybět u společného díla nebudou ani Jiří Macháček a Milan Cais. Vše bez nároku na honorář!


Melodii i text písně doprovází videoklip, ve kterém jsou zachyceny dojemné momenty z nahrávání. Je vidět, že mezi dvanáctkou umělců panovali dobré vztahy a atmosféra přátelství. Kompletní videoklip skladby, kterou zaranžoval a zprodukoval Václavův bratr Jan Neckář, spatří světlo světa již 28. listopadu na youtubovém kanále Člověka v tísni.


Text vánoční písně Václava Neckáře připomíná, že i v těžkých časech nad námi stojí andělé strážní a že naděje a víra jsou stále s námi. Tato slova jsou o to aktuálnější ve chvíli, kdy se Česko potýká s krizí a mnoho lidí se nachází na pokraji sil. Pandemie covid-19, tornádo na Moravě nebo ekonomické potíže trápí nemalou část veřejnosti. Tvůrci věří, že nová píseň pohladí na duši všechny, kteří si procházejí nelehkým obdobím.

Píseň věnují všem dobrým lidem

Umělci chtějí vánoční dárek v podobě písně věnovat všem dobrým lidem, kteří v časech krize prokazují solidaritu a pomáhají druhým. Lékařům, zdravotníkům, učitelům, dobrovolníkům, kteří pomáhají dětem dohnat mezery v učivu, a všem, kteří pomáhají svým blízkým nebo sousedům. Ti všichni si mohou v neděli rozbalit píseň jako poděkování za obětavou pomoc potřebným.


Do pomoci se může zapojit každý, a to díky dobročinnému eshopu Člověka v tísni. Zájemci si mohou vybrat jeden z 30 vánočních dárků na www.skutecnydarek.cz, a pomoci tak lidem v nouzi. Darovat mohou například obživu, pitnou vodu, vzdělání nebo třeba první knížku pro ty, kteří si ji nemohou dovolit. Koupí dárku Andělé strážní, který odkazuje na novou píseň, mohou lidé pomoci dětem z chudších rodin zajistit vzdělání. Podpořit lze také ženy bojující za svá práva v zahraničí pomocí dárku Dívčí síla. Dárky lze nakoupit také ve všech prodejnách Albi. Více o fungování eshopu, letošních distribucích a novinkách čtěte na webu Člověka v tísni.


Anděla strážného potřebuje někdy každý z nás a snad i my jsme někdy pro někoho v životě andělem.

 

To připomíná známá píseň Václava Neckáře Andělé strážní z roku 2014. Společně s ním jeden z nejkrásnějších vánočních songů znovu nazpívalo dvanáct českých umělců pod taktovkou Jana Neckáře. Text je o víře a naději, o nezbytných součástech života nás všech. Zejména v poslední době, kdy naše životy zasáhla pandemie, tornádo na Moravě a další.

 

Do písně se zapojili lidé s výraznou osobností i hlasem. Ve studiu se potkali dlouholetí přátelé Václav Neckář, Marie Rottrová a Marta Kubišová. Srdce obměkčí svým zpěvem Tereza Mašková, Emma Smetana, Klára Vytisková, Nikola Čechová a Tamara Klusová. Mužskou část zastoupili Jiří Macháček, Milan Cais, Jordan Haj s Tomášem Klusem. Videoklip vznikal při nahrávání. Je plný vřelých momentů i okamžiků, které rozusmějí.

 

Všichni umělci se zapojili bez nároku na honorář a podpořili tak projekt Skutečný dárek, díky kterému lidé mohou darovat pod stromeček pomoc v ČR i zahraničí. Zároveň píseň vznikla jako poděkování všem dobrým lidem. V posledních letech mnozí projevují obrovskou solidaritu. Ať už vzájemnou nápomocí v krizových situacích, lékaři a zdravotníci bojující o životy v nemocnicích, nebo třeba doučující, kteří pomáhají dětem zvládnout mezery v učivu. Všichni si zaslouží poděkování, které Člověk v tísni zabalil do podoby písně. První vánoční dárek si tak každý může rozbalit 28. 11. v 18:00 na Youtube Člověka v tísni. Věříme, že to bude dárek, který pohladí na duši širokou veřejnost a přinese atmosféru Adventu.

 

Co je Skutečný dárek.cz

Lidé si mohou na eshopu www.skutecnydarek.cz vybrat z více než 30 dárků, které pomáhají těm nejpotřebnějším doma i ve světě. Pomoc je rozdělena do pěti sektorů – obživa, pitná voda, zdraví, vzdělání a pomoc v ČR.

V návaznosti na píseň vznikl dárek Andělé strážní, díky kterému lidé podpoří vzdělání dětí z chudých rodin. Darují jim tak šanci na lepší budoucnost. Vybrat si ale mohou také třeba Dívčí sílu na podporu žen a dívek v zemích, kde stále bojují za svá práva, nebo Veselou kozu, která přinese obživu chudým rodinám v Africe, či Boj se suchem na pomoc zemím, které zmítá sucho.

Připojené video