METROPOLITNÍ OPERA

KINOPŘENOSY

Metropolitní opera opět rozsvítila světla ve svém slavném sále, a to se odrazilo i na oblíbené sérii přímých přenosů do kinosálů MET: Live in HD na celém světě – ty české, které zajišťuje Aerofilms nevyjímaje. V tuto sezónu je jejich hrdým patronem člen Činohry Národního divadla Igor Orozovič spolu s vydavatelstvím Supraphon.


Aktuální tip míří k Novému roku, tedy k 1. lednu 2022. Metropolitní opera myslí i na menší diváky, kteří se se světem opery teprve seznamují. Na programu je totiž zkrácená, devadesátiminutová verze Popelky Julese Masseneta, a navíc v anglické jazykové verzi. V pohádkové verzi známého příběhu se v hlavní roli chudé dívenky, která přišla ke štěstí, představí mezzosopranistka Isabel Leonard. Režíruje Laurent Pelly.


A v sobotu 29. ledna 2022 se v nové produkci vrátí klasika Rigoletto Giuseppe Verdiho. Režisér Bartlett Sher, držitel ceny Tony, vytvořil odvážné nové pojetí oblíbeného kusu – děj přesunul do 20. století na artdecovou scénu z dílny Michaela Yeargana a do elegantních kostýmů Catherine Zuber. V hlavní roli září barytonista Quinn Kelsey, který se titulní postavy ujal na prknech Metropolitní opery poprvé. Jeho dceru Gildu ztvární sopranistka Rosa Feola a mantovského vévodu si zopakuje Piotr Beczala.


Více o programu: https://www.aerofilms.cz/opera/



Připojené video