MILOŠ FORMAN 90!

ALBUM PÍSNIČEK Z ČESKÝCH FILMŮ

Koupit album
Katalogové číslo: SU 5170-2

Supraphon ve spolupráci s Ondřejem Suchým vydal v roce 1997 speciální album písniček z českých filmů režiséra Miloše Formana, které připomínáme dnes, kdy uplynulo devadesát let od jeho narození.


Digitální album „Písničky jedné plavovlásky“ nás vrací k české tvorbě Miloše Formana. Všechny filmy, na kterých se doma Forman podílel, dosáhly úspěchu – ať už šlo o mimořádný divácký zájem anebo o ceny, které téměř každý snímek sbíral po našich i zahraničních mezinárodních filmových festivalech (Locarno, Benátky, Londýn, Sorrento, dvakrát nominace na Oscara). Ve všech těchto filmech hrála důležitou roli také hudební složka. Tzv. taneční čaje, podobně jako dechovkové tancovačky, představovaly v Československu padesátých a šedesátých let minulého století nejrozšířenější lidovou zábavu. Stejně tak tomu bylo i s písničkami divadla Semafor, které v tehdejší pop music obsadilo na řadu let místo téměř dominantní.


Album „Písničky jedné plavovlásky“ najdete v digitální podobě na Supraphonline, Spotify, Deezeru, Apple Music, iTunes. Uslyšíte hudební odraz každodennosti v Československu šedesátých let, který Miloš Forman tak skvěle zachytil ve svých nadčasových filmech!


Album si můžete poslechnout i na streamovacích platformách:  https://lnk.to/FormanPisnickyJednePlavovlasky