NOMINACE NA CENY ANDĚL

HORÁK, KAHÁNEK, KNĚŽÍKOVÁ A SOČR…

Nejstarší tuzemské odborné hudební ceny Anděl se budou předávat 27. dubna 2022 v pražském Veletržním paláci. Česká hudební akademie rozhodla o trojicích nominovaných v jednotlivých kategoriích.


V kategorii Objev figuruje Michalbum Michala Horáka, které vydal Supraphon loni v září. V kategorii Klasika se sešly hned tři nominované nahrávky z produkce Supraphonu: Phidylé Kateřiny Kněžíkové, Kompletní klavírní dílo Antonína Dvořáka v podání Ivo Kahánka a novinka SOČRu a dirigenta Tomáše Netopila s dílem Bohuslava Martinů Fresky, Paraboly, Rytiny.


Supraphon gratuluje nominovaným umělcům, se kterými úzce spolupracuje, a také vydavatelství Animal Music, jehož produkci exkluzivně distribuuje a která zaujala akademiky v mnoha kategoriích včetně těch nejprestižnějších, a sice Sólový interpret a Album roku, kde se objevuje skvělý Noční obraz Vladimíra Mišíka.


Ceny Anděl uděluje každoročně od roku 1991 hudební akademie. Od roku 1995 se realizují pod záštitou ČNS IFPI a od roku 1997 je symbolizuje soška Anděla se šalmají od sochaře Jaroslava Róny. Jedenatřicátý ročník Cen Anděl Coca-Cola 2021 odvysílá 27. dubna v přímém přenosu ČT1.

 

Kompletní přehled všech kategorií a nominovaných na: www.andelceny.cz