TINA & MARTIN HOFMANN

JEDNO RÁNO Z FILMU ZNÁMÍ NEZNÁMÍ

Koupit album
Katalogové číslo: 8590233062439

Po loňském uvedení filmu Známí neznámí na Slovensku se konečně 31. března 2022 dočká tato hořkosladká komedie i české premiéry. Příběh vypráví o tom, že i ti, které dobře známe, pro nás mohou být naprostými cizinci. Stačí, když se během jednoho večera jen tak pro zábavu rozhodnou sdílet všechny zprávy a hovory ze svých mobilů. Původně jde o italský film, který se již dočkal zapsání do Guinnessovy knihy rekordů. Podle původního scénáře totiž vznikl největší počet lokálních remaků v historii kinematografie. V hlavních rolích česko-slovenské verze filmu režisérky Zuzany Mariankové, která ho natočila podle adaptovaného scénáře Petra Jarchovského, uvidíme Martina Hofmanna, Tomáše Maštalíra, Kláru Issovou, Táňu Pauhofovou a další herecké hvězdy. Producentem filmu je Wanda Adamík Hrycová a koproducenty Petra Polnišová a Juraj Brocko.


Film Známí neznámí provází působivá titulní píseň Jedno ráno, jejímž autorem je Martin „Fefe“ Žúži, který poprvé ve své kariéře složil skladbu pro někoho jiného než pro svoji slavnou kapelu Hex. Jedno ráno je již velkým hitem na Slovensku, kde ho v duetu s čistě slovenským textem nazpívali zpěvačka Tina a herec Tomáš Maštalír. Do Čech přichází film Známí neznámí s novou česko-slovenskou verzí písně, kde mužský pěvecký part nazpíval Martin Hofmann, u nějž jde o oficiální pěvecký debut. Martin Hofmann je zároveň i autorem úpravy české části textu, kterou přebásnil ze slovenštiny.


Zvolit správnou titulní píseň k celovečernímu filmu, která dokonale podtrhne a znásobí jeho atmosféru a zároveň přiláká do kina lidi, je náročná disciplína. Producentka snímku Wanda Adamík Hrycová o tom ví své. Chvílemi to totiž vypadalo, že její nový film bude bez titulní písně. „Nad titulní písničkou jsme spekulovali od momentu, kdy jsme film dotočili. Probrali jsme snad všechny české a slovenské interprety. Ženy, muže, všechny alternativy, ale nic se nám nehodilo. V jednu chvíli jsem si už dokonce pomyslela, že nám titulní song asi není souzený. Ale potom jsem potkala Fefeho, jenž mi při jedné oslavě na mobilním telefonu pustil jím nazpívané demo. Píseň, kterou složil během lockdownu. Hned jsem věděla, že je to ta pravá titulní skladba, kterou hledáme,“ prozradila producentka Wanda Adamík Hrycová.


Píseň Jedno ráno se nahrávala po etapách na lince Bratislava – Praha. Mimo Fefeho, který song produkoval, měli hudební supervizi Michal Novinski a Jan P. Muchow. Oba dva jsou několikanásobní držitelé Českého lva i jiných ocenění za filmovou hudbu.


„Původně to měla být píseň pro Hex, ale Wandě se tak moc líbila, že jsme se nakonec domluvili, že ji poskytnu do jejího nového filmu. Měla však jednu podmínku. I když je velká fanynka Hexu, chtěla, aby skladbu nazpíval někdo jiný. Někdo s hlubokým hlasem. Vzal jsem si pár dní na rozmyšlenou, a nakonec jsem s návrhem souhlasil. Zároveň jsme se dohodli, že jako autor písně budu při celém procesu nahrávání. Z výsledku jsem nadšený. Děkuji Wandě a všem zúčastněným, jsou to opravdu skvělí umělci. Přeji filmu úspěch a věřím, že se písnička Jedno ráno bude lidem líbit,“ těší se ze spolupráce autor titulní skladby Martin „Fefe“ Žúži.


Duet Jedno ránoTinou a Martinem Hofmannem vychází v péči vydavatelství Supraphon v pátek 25. února 2022 jako digitální singl, který bude k dispozici na Supraphonline, Spotify, iTunes/Apple Music a v dalších digitálních servisech.


MULTILINK K SINGLU: https://lnk.to/HofmannTinaJednoRanoPR

Připojené video