JAN SMIGMATOR

MURPHYHO ZÁKON TOUR 2022

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6589-2

Swingový zpěvák Jan Smigmator vyráží v doprovodu svého vlastního big bandu na turné k albu Murphyho zákon, které vydal Supraphon. Turné odstartuje 27. dubna 2022 v Jablonci nad Nisou a bude pokračovat do 21. května koncerty napříč republikou. Se svou novou koncertní show vystoupí např. v Plzni, Třebíči, Brně, Ostravě, Jihlavě, Karlových Varech. Pražský koncert se pak uskuteční 12. května ve velkém sále Lucerny.


A přesně rok po svém českém turné vystoupí Jan Smigmator v prestižní newyorské Carnegie Hall, kde ho 29. dubna 2023 doprovodí muzikanti z kapely legendárního Tonyho Bennetta.

 

Třináct špičkových jazzmanů ve složení piano, kontrabas, kytara, bicí, hammondky, čtyři saxofony, dvě trubky a dva trombony hraje repertoár, vycházející ze swingových tradic, z hitů Franka Sinatry a odkazu legendárních big bandů. To vše s velmi současným pohledem na věc, mladistvou energií, dravostí a nádechem pop music.

 

Hlavním pilířem koncertní show jsou písně z alba Murphyho zákon, které by se daly klidně označit jako swing 21. století. Jak ostatně říká televizní režisér Michael Čech: „Swing v podání Jana Smigmatora rozhodně není stará hudba.

 

Jan Smigmator dodává: „Na koncerty s vlastním big bandem se už opravdu moc těším. Od vydání alba totiž utekly téměř dva roky a teprve teď můžu konečně svůj nový repertoár představit posluchačům naživo! Pandemie nám tuto možnost v čase sice trochu posunula, ale o to víc si teď koncerty užijeme. Před pár dny jsem navíc podepsal smlouvu s Carnegie Hall, kde vystoupím přesně za rok, a tahle obrovská radost se teď rozhodně promítne i do mých jarních koncertů s big bandem.

 

Nové české texty napsali zpěvákovi na tělo Václav Kopta, Ester Kočičková nebo Josef Nečas a pod několika songy je jako autor podepsán i sám Jan Smigmator. S hudebním skladatelem Svatoplukem F. Smolou napsal písně Piano story, Dopisy z nebe a Můj čaroděj, kterými navázal na společnou tvorbu z alb předchozích. Jako producent, aranžér a umělecký supervizor se na celém projektu podílí špičkový pop-jazzový klavírista Jan Steinsdörfer (Ewa Farna, Chinaski ad.).

 

JAN SMIGMATOR / MURPHYHO ZÁKON TOUR 2022

27. 4. – JABLONEC NAD NISOU – MĚSTSKÉ DIVADLO

28. 4. – MLADÁ BOLESLAV – ŠKODA MUZEUM

29. 4. – ZÁBŘEH NA MORAVĚ – KULTURNÍ DŮM

02. 5. - PLZEŇ – MĚŠŤANSKÁ BESEDA

03. 5. – TEPLICE – KRUŠNOHORSKÉ DIVADLO

04. 5.– MĚLNÍK – MASARYKŮV KULTURNÍ DŮM

05. 5. – TRUTNOV – UFFO

06. 5. – PÍSEK – DIVADLO FRÁNI ŠRÁMKA

09. 5.– TŘEBÍČ – DIVADLO PASÁŽ

10. 5.– BRNO – SONO CENTRUM

11. 5.– JIHLAVA – DKO, DIVADELNÍ SÁL

12. 5.– PRAHA – LUCERNA, VELKÝ SÁL

16. 5.– OSTRAVA-PORUBA – DK POKLAD

17. 5.– KOLÍN – MĚSTSKÉ DIVADLO

19. 5.– CHEB – KC SVOBODA

20. 5.– KARLOVY VARY – GRANDHOTEL PUPP

21. 5.– KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ – KULTURNÍ DŮM

www.smigmator.com

 

MULTILINK: https://lnk.to/JanSmigmatorMurphyhoZakon

Připojené video