KAREL POLÁČEK 130

VYCHÁZÍ OBSÁHLÁ AUDIOKNIHA

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6657-2

Supraphon uctí 130. výročí narození oblíbeného spisovatele Karla Poláčka vydáním velkého audioknižního kompletu, který kombinuje slavné archivní nahrávky mistrů mluveného slova ze šedesátých až devadesátých let s novými, v interpretaci mladší herecké generace. Audioknižní komplet Karel Poláček – To nejlepší z díla velkého humoristy vychází 25. března 2022 na 2CD-mp3 i v digitálních formátech.

 

Karel Poláček byl významný český spisovatel a novinář. Psal soudničky a je zakladatelem tzv. novinářských „sloupků“, proslulých inteligentním humorem, stejně jako jeho romány. Zemřel na pochodu smrti z koncentračního tábora. V jeho tvorbě převažovaly humoristické povídky a prózy s kritickými postřehy a parodií. V závěru života napsal i vlídný a úsměvný román Bylo nás pět. Kniha, psaná autorem v okamžicích životní krize, kdy ve vzpomínce na dětství popřel strašnou skutečnost odchodu do transportu, patří k tomu nejlepšímu, co v české humoristické literatuře kdy vzniklo.

 

Supraphon u příležitosti 130. výročí narození Karla Poláčka vydává komplet, který podobně jako předchozí, věnovaný Otu Pavlovi, kombinuje archivní supraphonské nahrávky mistrů mluveného slova, jako byli Karel Höger, František Filipovský, Vlastimil Brodský či Jaroslava Adamová, s nově nahranými povídkami v interpretaci mladší herecké generace, kterou představují Miloslav König, Radúz Mácha a Igor Orozovič. Posluchači se mohou těšit na zvukovou podobu kultovních románů Muži v ofsajdu a Bylo nás pět, ale také na satirické Soudničky či Povídky pana Kočkodana a Pan Selichar se osvobodil.

 

2CD-mp3 Karel Poláček – To nejlepší z díla velkého humoristy v celkovém čase jedenácti hodin vydá Supraphon již v pátek 25. března.


MULTILINK: https://lnk.to/PolacekToNejlepsiZDilaVelkehoHumoristyID


Připojené video