JITKA ZELENKOVÁ

VYDALA SINGL „VINCENT“

Koupit album
Katalogové číslo: VS 0049-2

Stálice naší populární hudby Jitka Zelenková vydává 25. března 2022 singl Vincent; jde o slavný song Dona Mc Leana, který v průběhu let zařadila do svého repertoáru řada světově proslulých interpretů a u nás ho v sedmdesátých letech proslavil Pavel Bobek. Jitka Zelenková, která si skladby do svého repertoáru vždy pečlivě vybírá, k tomu uvedla: „Starry Starry Night je překrásná melodická písnička. A navíc ji česky už před lety skvěle otextoval Zdeněk Rytíř. Jsem moc ráda, že jeho žena Helena souhlasila s tím, abych ji nazpívala.“ Zelenková vydává singl Vincent v krátkém čase po dvou předchozích písních: Věř mi autorské dvojice Ivan Němeček a Jaroslav Wykrent a coververzi songu Right Here Waiting Richarda Marxe s českým textem Eduarda Krečmara Kamkoli se dáš.


V nové nahrávce Vincenta Jitku Zelenkovou doprovázejí kytarista Ivan Korený, kontrabasista František Raba a klavírista Lev Rybalkin. Singl doprovází originální videoklip, jejž vytvořila ilustrátorská a designerská dvojice Pavla Šnajdarová a Ondřej Mladý, kteří stojí za studiem OP&K. „Bylo celkem jasné, že klip k této písničce bude animovaný. Pavla a Ondřej to pojali moderně a s citem a mně se výsledek moc líbí," dodala Zelenková.


Jitka Zelenková těsně před pandemií koronaviru vyjela na narozeninové turné, které však po několika koncertech zákeřná nemoc a lockdowny zmařily. Nyní se na pódia vrací a 15. 5. 2022 v pražském divadle ABC uspořádá odložený narozeninový koncert s nadsázkou nazvaný „Znovu 70!


Nový singl Jitky Zelenkové Vincent vydává Supraphon 25. března 2022, kdy bude na Spotify, iTunes/Apple Music nebo na Supraphonline.cz i v dalších obvyklých digitálních servisech.


koncert „Znovu 70!“: https://bit.ly/JitkaZelenkova-Koncert-divadloABC

 

multilink: https://lnk.to/JitkaZelenkovaVincentEM 

Připojené video