PETR JANDA

SÓLOVÉ ALBUM

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6757-1

Legenda českého rocku i popu brzy oslaví 80. narozeniny. K nim si nadělil sólové album s mladými hudebníky i mnoha významnými hosty. Ponese název Asi se mi nebude chtít a jeho autor jako předzvěst představuje píseň s názvem „Hrací skříňka“.


Official teaser: https://www.youtube.com/shorts/CVgRYTMgZkE


Petr Janda a Olympic k sobě neodmyslitelně patří a tak to zůstane i nadále. Toto album je však mimořádnou událostí k jeho osmdesátinám. Je jasné, že melodické nápady nezapřou autora zhruba tisíce písní a desítek hitů, které složil především pro skupinu Olympic. A přece je sólová deska v mnohém odlišná. Je to určité bilancování, ohlížení a vzpomínání, ale rozhodně ne odcházení.

Na album si Janda přizval hned několik významných hostů. Zazní piano Petra Vondráčka, v další písni uslyšíme housle Pavla Šporcla, nechybí přátelé jako Jiří Stivín, Emil Viklický, Antonín Gondolán, Jiří George Kozel či Kája Mařík a Dobrý večer quintet. Základní sestavu tvoří o několik generací mladší hudebníci. V první řadě producent a bubeník Lukáš Pavlík (Chinaski), basista Adam Stivín, pianista a textař Ondřej Fencl nebo zpěvák a textař Lukáš Koranda. Na albu nechybí ani duet s dcerou Martou Jandovou.

„Řekl jsem si, že udělám desku napříč žánry. A tak jsem udělal. Na albu najdete pop, rock, folk, klasik, jazz i písničky. Prostě žánry, kterými jsem do určité míry prošel. Až si to poslechnete, zjistíte, že to i tak drží krásně pohromadě. Budu moc rád, když se vám moje album bude líbit. Pěknej poslech a volume right!“ vzkazuje svým fanouškům Petr Janda.

 

Official audio: https://youtu.be/dTBTd1gkOqI

 

Fanoušci Petra Jandy se mohou těšit na opravdovou událost a zejména na dvanáct suverénních autorských písní. Album vydává 22. dubna firma Supraphon na CD se speciálními bonusy nebo na vinylu či digitálně.

O tom, že zpěvák, kytarista a skladatel má energie stále na rozdávání, svědčí nejen chystané album, ale i koncertní turné k 60. výročí kapely Olympic. To vyvrcholí speciálními koncerty 18. a 19. listopadu ve Velkém sále Lucerny. Vstupenky jsou již v prodeji na stránkách skupiny nebo v síti Ticketstream.