MICHAL HORÁK

NOVÝ KLIP

Koupit album
Katalogové číslo: VS 0052-2

Talentovaný mladý písničkář Michal Horák, který má dosud na kontě dvě řadová alba Michalovo cédéčko (2019) a Michalbum (2021), řadu úspěšných klipů, ale také ocenění Objev roku v anketě popularity Český slavík a nominaci v téže kategorii v Cenách Anděl Coca-Cola 2021, v těchto dnech oslavil 24. narozeniny. A bylo to jak jinak než stylově – koncertem v Pardubicích a novým klipem Sedím v baru sám (podívejte se zde: https://youtu.be/_BCmha-1vd0). Jako překvaperní navíc přesně v den svých narozenin 21. 4. převzal z rukou zástupců vydavatelství Supraphon zalotu desku za prodej debutu Michalovo cédéčko!

 

„To si tak člověk hraje koncert v Pardubicích, a najednou si říká: ‚Tahle skupinka vypadá jak celá ze Supraphonu, co by tady ale dělali?‘ A než jsem se nadál, už mi ředitelka Iva Milerová předávala ocenění, které by mě nikdy nenapadlo, že získám. Odehrát zbytek koncertu po tomhle všem byla výzva, ale nakonec jsem to teda Supraphonu odpustil,“ uvádí Michal Horák k prestižnímu ocenění, jehož předání zástupci vydavatelství tajili před mladým muzikantem do poslední chvíle.

 

Když pak přijde na klipovou a singlovou novinku Sedím v baru sám, jak už název napovídá, Horák nemusel chodit pro inspiraci daleko: „Téma písničky mě napadlo jednoduše při čekání v hospodě na kamarády, se kterými jsem měl jít na pivo. Předpokládám, že takový ten trapný moment zažil někdy každý, když je v podniku jako první ze skupiny, musí zabrat stůl, čekat a tvářit se, že to není divňous, co chodí do hospody sám, ale že tu má doopravdy s někým sraz. Jak byla píseň na světě, oslovil jsem svoje kamarády a geniální muzikanty z hradeckého 2+1 Jam bandu a dali jsme život takové lehce najazzlé nahrávce. No a klip už se pod taktovkou Martina Hammerschlaga točil skoro sám. Coby další herce stačilo oslovit moje milované hradecké přátele, kteří si za pivo v klipu ochotně zaúčinkovali.“


I přes inspiraci ze zkušeností osobních a sdílených je však faktem, že rostoucí věhlas talentovaného mladíka začíná postupně snižovat šance, že by na veřejnosti dlouho někde seděl sám. Dá se předpokládat, že počet těchto – jak Michal Horák podotýká – „naštěstí v drtivé většině milých setkání“ bude stoupat mimo jiné i s ohledem na jeho nadcházejcí koncertní plány, které jsou opravdu hodně nabité a čítají aktuálně přes třicet zastávek.

 

„Tím, že se koncerty rozrůstají nejen početně, ale i svými rozměry, z čehož mám ohromnou radost, tak mi na pódiu začínají na větší akce přibývat muzikanti. Nějaké koncerty si tudíž ještě klasicky odjedu s kytarou a klavírem tak, jak jsem měl posledních deset let ve zvyku, na nějaké už ale přibyde nejen Adam Černík s houslemi, ale i Táďa Macl s bicíma, Filip Vlček s baskytarou, ba dokonce taneční uskupení Klepeto přislíbilo svou občasnou účast, stejně jako sbor z Říčan nebo dechová sekce z písniček Plány jdou nebo Vpoho. A musím říct, že mě tahle vyhlídka spoluúčasti úžasných muzikantů dost baví. Myslím tedy neskromně, že je do budoucna na co se těšit,“ dodává Horák ke svým připravovaným koncertům.

 

Kompletní výčet všech plánovaných vystoupení najdete na webu www.michalhorak.eu, kde kromě vstupenek pořídíte také zajímavý merchandise. Pro informace o dalších plánech a aktivitách stále populárnějšího hudebníka pak sledujte jeho sociální sítě, tedy Facebook a Instagram.

Připojené video