PETR JANDA OSLAVIL 80

KŘTEM SÓLOVÉHO ALBA

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6757-1

Petr Janda oslaví 2. května 80. narozeniny. Jako hlavní dárek nadělil sobě i fanouškům sólové album, které pokřtil v pondělí 25. dubna v pražské restauraci Sladovna. Kmotry byli Dalibor Gondík, Martin Dejdar, Michal Malátný a Marta Jandová. Křest alba se zároveň stal malou oslavou, kde nechyběli Petrovi spolupracovníci, jako Jiří Stivín, Petr Vondráček nebo dokumentaristka Olga Špátová. V neposlední řadě si Janda odnesl nejvyšší ocenění svého domovského vydavatelství – Legenda Supraphonu –, které mu předala ředitelka firmy Iva Milerová.


Křtu a malé oslavy se zúčastnili také všichni hosté, kteří na albu hrají, včetně Jiřího Stivína, Petra Vondráčka, Emila Viklického nebo spoluproducenta alba a bubeníka skupiny Chinaski Lukáše Pavlíka a dalších. Společně s hudebníkem a textařem Ondřejem Fenclem zahrál Janda několik písní, moderace se ujal jeden z kmotrů Dalibor Gondík a křtilo se stylově pivem z cvikovského pivovaru.

 

Petr Janda a Olympic k sobě neodmyslitelně patří a tak to zůstane i nadále. Nové album je však mimořádnou událostí k jeho osmdesátinám. Je jasné, že melodické nápady nezapřou autora zhruba tisíce písní a desítek hitů, které složil především pro skupinu Olympic. A přece je sólová deska v mnohém odlišná. Je to určité bilancování, ohlížení a vzpomínání, ale rozhodně ne odcházení.

 

„Řekl jsem si, že udělám desku napříč žánry. A tak jsem udělal. Na albu najdete pop, rock, folk, klasik, jazz i písničky. Prostě žánry, kterými jsem do určité míry prošel. Až si to poslechnete, zjistíte, že to i tak drží krásně pohromadě. Budu moc rád, když se vám moje album bude líbit. Pěknej poslech a volume right!“ vzkazuje svým fanouškům Petr Janda.

 

Fanoušci Petra Jandy se mohou těšit na opravdovou událost a zejména na dvanáct suverénních autorských písní. Album vyšlo 22. dubna na CD se speciálními bonusy nebo na vinylu či digitálně.

 

O tom, že zpěvák, kytarista a skladatel má energie stále na rozdávání, svědčí nejen chystané album, ale i koncertní turné k 60. výročí kapely Olympic. To vyvrcholí speciálními koncerty 18. a 19. listopadu ve Velkém sále Lucerny. Vstupenky jsou již v prodeji na stránkách skupiny nebo v síti Ticketstream. 


YT pozvánka Petra Jandy : https://www.youtube.com/shorts/CVgRYTMgZkE